Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Tehát az önmegismerési folyamat célja maga a folyamat
2010. április 29. csütörtök, 6:48 | HajduM

Tehát az önmegismerési folyamat célja maga a folyamat megismerése értem :)) Az út célja maga az út Tao. Oké, értem De azért ezt még is csak ki kellene fejteni.

Akkor mást kérdezek: Ha a nagy egész teljesség Isten, akármi, tökéletes volt, nem hibátlan ugye? Mert akkor nem lett volna teljes. Na szóval miért váltunk szét tőle? Ha rendelkezik a totalitáriusság mindent tudásával, hatalmával, akkor mi szükség arra, hogy külön álló kis entitások, tudatok, értelmek különüljenek el tőle-belőle?

Hogy tanuljon az Isten típusú válasz nem igen elégíti ki a tudásvágyamat ezzel kapcsolatban, mert ez nem jelent egyebet, minthogy nem tudjuk, de akkor helyesebb ezt mondani. Ha viszont van rá értelmes válasz, akkor igen kíváncsi volnék rá.

Tehát az ember-Isten viszony hogy működik a ti olvasatotokban? Hiszen végül is az önismeret ilyen alapon, Isten megismerésére mutat.

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja. cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem őrzi, el sem veszíti.
- Tao Te King -