Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Ühüm
2010. április 28. szerda, 12:28 | hermess   Előzmény

A tárgyilagos, itélkezés nélküli szemléletmódot pedig úgy lehet erősíteni, ha az ember csak megfigyeli a belső történéseit, és nem ugrik, nem szól mindjárt az első indulatából...

És akkor már meg is érkeztünk az energiaérzékelés hasznosságához. Igen azért záródok be, mert nem akarom, hogy az a kevés, ami még éppen megmaradt, kifelé áradjon. Bezáródva nem is lehet szeretni, vagy megbocsátani. Van egy jó szó rá - szűklelkűség. De ítélkezni igen jó, mert akkor fölérendelődik az egó a másiknak, a játszmából energiát nyer.

A befelé figyeléssel érzékelhető a hangulatváltozás, a feltöltöttség, a bezáródás mértéke, aminek a fizikai jele mindig valamilyen izom összehúzódáa, vagy feszülés, amit elég könnyű észrevenni és tudatosan lehet lazítani. Csupán koncentrációval is, de ha így még nem megy, akkor légzőgyakorlatokkal, vagy jógával, falun dafával, tai chival. stb. És azonnal elkezdeni a tudatos önfeltöltést! A lényeg - észrevenni a változást, és nem megengedni elhatalmasodni. Csak amit megfigyelünk, azt lehet irányítani.

Más kérdés, ha valami rendszeresen jön valami ugyanolyan okból - akkor dolog van vele, és meg kell benne merítkezni.