Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Boby képe
Minden szavunk tükör
2010. április 28. szerda, 8:52 | Boby   Előzmény

Boby

És nem csak minden szavunk tükör - mindenki, aki szembe jön nekünk, az is tükör. Főleg, ha nyomógombot találok rajta - azaz ítélkezni valót. Ha felismerjük, hogy nyomógombunk van valakin és fel tudjuk tenni azonnal a kérdést: Mit akar ő ezzel megmutatni az én életemből? - akkor hamarosan, kellő gyakorlás után persze, meg fog jönni a válasz. Ebből hamar rájövök, hogy valahol én épp ilyen vagyok, vagy azért nem tetszik mert épp ilyen egyáltalán nem vagyok - de szeretnék. Ez a megértés. S ha a megértés meg van - már nincs szükség ítélkezésre.

Szerintem is csak az ego ítélkezik. Aki megtanul ego nélkül, lélekből élni, az megtanult feltétel nélkül szeretni. Feltétel nélkül szeretni = elfogadni azt, ami van.

De hogyan lehet egyszerűen letenni az egot? Ebben nekem a deeksha segített. Ez egy "szeretet energia", ami leteteti velem az egot. Ha pedig az ego nincs elől, akkor senki nem tud megbántani, semmi nem sért. Mégpedig azért nem, mert az ellenállását rövid időn belül azonosítani tudom, tudom, hogy nem engem nem szeret, csak saját magát gyűlöli - ezt vetíti ki az épp a közelében lévőkre - aki adott esetben én vagyok. Én mutatok neki egy tükröt, amibe ő nem akar belenézni. Mert az fájna. Mivel belenézni nem mer - ezért beleüt. Ezért sért meg engem. De ha én ezt átlátom, megértem - már el tudom fogadni. Épp azt, ami van.