Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Boby képe
A pénz is csak egy energia.
2010. április 28. szerda, 8:32 | Boby   Előzmény

Boby

Én legutóbb egy három éves képzésre tettem a voksom. Nem kevés pénzért. És időért. Viszonylag hamar feltűnt nekem is, hogy a tanáraim már csak az internetről képezik magukat. Már nem járnak más "mesterekhez". Ezzel a felismeréssel juttattak el engem oda, hogy én viszont keressek másokat is. Ismerjek más szemléleteket, több helyről szedjem össze a tudást. S máshol másmilyen emberekkel találkoztam. S rá kellett jönnöm, hogy a hasonló-hasonlót vonz törvénye itt is érvényesül. A tanáraimnak épp ott van elakadásuk, ami az én problémám gyökere. Erre máshol tudták csak felhívni a figyelmemet. A tanáraim ez elől a probléma elől egy pszichés elcsúszásba menekültek - s nem akarnak ezzel szembenézni. Nekik ez vakfolt. Ezért ebben ők nem is fognak tudni nekem segíteni. De a fájdalmuk e téren akkora, hogy nem is akarják megoldani - ezért nem "mernek" másoktól segítséget kérni. Ellenben a felhalmozott tudásukkal meg tudják "magyarázni", hogy miért....... S elfogadják - ezzel azt gondolják meg is oldották. Nem merik vállalni a visszacsatolást, hogy valaki - náluk magasabb tudatossági szinten járó "mester" - a tudtukra adja, hogy nincs meg a megoldás! Ezért nem mennek máshová! Alias menekülnek, mégpedig a valóság elől. Önmaguk elől.

Aki elzárkózik új ismeretektől, s elhiszi magáról, hogy ő már mindent tud, mindent megoldott - ő egy jó tanító. Szembeállítja azt a tükröt, hogy senki nem tökéletes, még akkor sem, ha elhiszi magáról. Aki ezt meglátja a mesterében, a lehető legnagyobb segítséget kapta vele a sorstól, hogy ráismerjen: tovább kell menni. Nyitottnak kell lenni minden újra. Keresni tovább...... Ez a fejlődés.

Ehhez viszont tudni kell olvasni a szembe jövő tükrökből. Eddig a tudásig pedig ők vezettek el engem. Ezt tőlük tanultam meg. És még csomó minden van, amit sokkal jobban tudnak nálam. Még sokáig elvihetnek az úton. A tudást sikerült nekem jól átadniuk - de alkalmazni? Ha megtanulták volna alkalmazni, akkor azt is tudnák, hogy én is - alias minden tanítvány a mesterének - ugyanazt a tükröt mutatja, ami a mester fejlődéséhez kell. Valahol, valami eldugott kis aspektusában. Csak merni kell belenézni! Ettől fél az ego. S azt a mesterek többsége sem tudja letenni.