Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
gyöngyház képe
Gyerekkor
2009. január 21. szerda, 12:50 | gyöngyház

Egész meglepődtem, mert gyerekkorom egyik kedvenc játéka az volt, hogy a tükörben néztem magam, és közben azt kérdezgettem "én vagyok? nem én vagyok? nem én vagyok. én vagyok. " Ezt addig csináltam, amíg idegenként tudtam nézni magamra. Nagyon érdekes volt, szerettem csinálni. :-) Már nem tudom, mikre jöttem rá akkor, nem emlékszem. Csak arra, hogy vidám kis játék volt!
Aztán egyszer rosszul lettem, utána már nem csináltam, mert ettől a játéktól is elkaphatott a rosszullét. Most már nem, de ez majdnem 20 évembe tellett... Mostanában jöttem rá pontosan, miért is volt ez.

Azért is fura ez a kérdésfeltevés számomra, mert mióta újra elkezdtem foglalkozni önnön bensőmmel, rájöttem, hogy fogalmam nincs, ki vagyok. Ami most vagyok, az egyszerűen reflexió. A külvilág miatt magamra pakolt rétegek összessége. Lehet, hogy nem is ismerem magam. Ha meg belegondolok, ki vagyok én, persze frászt kapok, hogy "elveszíthetem" azokat a tulajdonságaimat is, amiket amúgy szeretek jelenleg ismert önmagamban!!