Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Kedves Szeges ! Önmagad Te ismered a legjobban, a leghitelesebb
2010. április 23. péntek, 17:38 | Kavics22   Előzmény

Kedves Szeges !

Önmagad Te ismered a legjobban, a leghitelesebb képet Te tudod nyújtani, mint ahogyan ugyanezt tudom tenni én is önmagamról. Az írás sokszor megtévesztő, nem azt mutatja, amit szeretnénk, a gondolataink nem úgy érnek célba a betűk által, mint ahogyan az az elménkben megjelenik. Mennyi mindent ki lehet fejezni szavakkal és milyen keveset lehet elmondani szavakkal.

Igen, valóban nem úgy értelmeztem az írásod, ahogyan Te közvetíteni szeretted volna. Még is jó, hogy ez történt, mert így másfelől világítottad meg a gondolataid, kiegészítetted, többet adtál önmagadból.

Úgy érzem, inkább hagyod, hogy a dolgok megtörténjenek veled, rábízod a Sorsra magad, ennél jobb "idegenvezetőt" úgy sem találnál. Nyilván ezt vontad le életed eddigi fordulataiból. Így nincs önvád, lelkiismeret furdalás, önmarcangolás, ha nem úgy történik minden, ahogy szeretted volna. Nem éled meg kudarcként, ahogy írtad. Ráfekszel ugyan a szélre, de a kormányt teljesen elengeded.
Számomra így az élet túlságosan passzív lenne, sokkal nyugalmasabb ugyan, de kiengednék a kezemből egy csomó lehetőséget arra, hogy kipróbáljam önmagam, megmásszam a csúcsokat és lejussak a mélybe is. Nem ez a legkönnyebb út, már tapasztalom. Azt nem tudom, hogy Te átmentél-e ezeken, mire sikerült ilyen szelíd nyugalomba hoznod magad, erre kíváncsi lennék.

Te már ott tartasz, hogy a saját terheid nem érintenek meg mélyen, viszont mások problémáit mélyen át tudod élni úgy, hogy Téged nem rántanak le a mélybe.
Én ott tartok, hogy saját és mások negatívumai is lerántanak a mélybe, nem győzök kapaszkodni. És ami a legrosszabb, hogy saját és mások pozitívumai viszont nem tudnak annyira felemelni, hogy a kettőt legalább egy szintre hozzam. Úgy gondolod, hogy a Vízöntőséged hozta ezt a hullámzást ? Nem hiszem, nagyon sok embernél előfordul, még egy Ráknál is, mint én vagyok.:)

A legelső könyv, ami kb. 10 hónappal ezelőtt megérintett, az Tolle-tól az Új föld volt. Elolvastam minden művét, nagyon megérintett a Most hatalma is, de azt az euforikus állapotot, amit azóta sem éreztem, az Új föld adta meg nekem. Mindenkinek meg van a saját bibliája és ez így van jól. És nem kell, hogy csak egy könyv legyen, egy Mester, bár az első ilyen élmény hagyja talán a legmélyebb nyomot és Tolle-t nálam azóta sem tudta senki még csak meg sem közelíteni. De ez csak a saját véleményem.

Azért azt látom, hogy a miértek nem hagynak nyugton, ugyanakkor lemondó beletörődést is érzek mögötte és végtelen szomorúságot. Szoktál mosolyogni ?
Lehetséges, hogy valakinek ne legyenek céljai ? Hiszen akkor az azt jelenti, hogy hagyjuk magunkat sodortatni mindenféle áramlattal. Tolle sem azt írja, hogy ne legyenek céljaid, de hiszen ezt Te úgyis tudod. Azt, hogy valamiféle célod legyen az életeddel, az életedben, számomra nem mond ellent azzal, hogy megéld a MOST-ot.

Szeretettel: Ibolya