Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Egyszerre vagyunk gondolkodó lények és ösztönlények. Nem
2010. április 22. csütörtök, 14:34 | Kavics22   Előzmény

Egyszerre vagyunk gondolkodó lények és ösztönlények. Nem hiszem, hogy az ösztönök teljesen kihaltak volna belőlünk, nézetem szerint egyik emberben egyik van túlsúlyban, a másikban a másik. Tudni kell okosan használni mindkettőt, azt elismerem, hogy ez nem egyszerű feladat.
Hiszen még szójárásunk is van arra, hogy valaki ösztönösen, ráérzésből végez valamit. Ilyenkor vagy nem bízik a saját elméletében, vagy az már fabatkát sem ér, tehát rábízza magát az ösztöneire. Nem tudom, ez mennyiben hasznos, nőknél állítólag jobban működik.

És ne becsüljük le a gondolkodás erejét sem. Mi mindent teremtett az ember az elméjével. Persze itt lehetne azon vitázni, nagyobb-e a káros, romboló hatás, vagy egyértelműen az emberiség pozitív irányú fejlődését hozta magával az a zseniális képesség.

Látod, annak ellenére, hogy csalódtál, Te is olykor ráfekszel a szélre, hagyod, hogy ringasson, még ha sokszor tévútra is visz. Akaratod ellenére nem tudna felkapni.

Mi a célba érés ? Célba érünk-e valaha ? Neked mi a cél ? Én boldog vagyok, ha konkrétan meg tudom magamnak fogalmazni a közeli céljaimat, nem beszélve a megvalósításukról. Hogyan is gondolhatnék ennél távolabbra ? Kellenek a célok, de az azokhoz való görcsös ragaszkodás már nem. Összhangba kell hozni a célokat és a lehetőségeket, jelenlegi élethelyzetemben csak ezt tartom megvalósíthatónak. Na és ne hagyjuk ki a Sors játszadozásait se. Legfeljebb ha borul minden, jöhetnek az új célok. Mert ugye nincsenek véletlenek....