Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Kedves Szeges ! Nincsenek véletlenek, ez volt az első, ami egyi
2010. április 22. csütörtök, 13:10 | Kavics22   Előzmény

Kedves Szeges !

Nincsenek véletlenek, ez volt az első, ami egyike volt azon felismeréseknek, mely által elkezdtem vizsgálni, kutatni önmagam. Ha véletlenek nincsenek, akkor van ok és okozat. Csakhogy az ok és okozat összefüggésének konkrét és helyes felismerése az egyik legnehezebb, legösszetettebb dolog. Milyen egyszerű volna, ha rögtön megkapnánk a miértekre a helyes választ. Meg van az valahol a tágabb Univerzumban, így önmagunkban is, de nem véletlen, hogy oly nehéz rátalálni. Ez a mozgatórugónk, fejlődésünk fő eleme. Csak az ember képes rá, hogy kérdéseket tegyen fel, újra és újra próbálkozzon megtalálni a számára helyes választ, küzdjön, örüljön, csalódjon, szeressen, elfogadjon. Mindez azért van, hogy fejlődjön, tudatosabb legyen. Én így látom ezt a mai napon, lehet, hogy holnap már mást is hozzátennék, vagy elvennék belőle. :)

Így hát a kérdésedre a válaszom, mivel nem hiszek a véletlenekben, ezért mindennek úgy kellett történnie, ahogy megtörtént, az már a saját felelősségem, tudatossági szintem, elszántságom, hogy tanulok-e belőle, vagy sem. Hányadszorra fogja velem ugyanúgy, ugyanazt megismételtetni a Sors, mire valamit felfogok a tanításból.
A természet rendjét nem lehet megerőszakolni, de fel lehet ülni a szelek szárnyára, hogy gyorsabban vigyen. Észre kell venni a lehetőségeket, amit felkínál Neked.

Hogy mi végre születtünk ? Ez egy olyan kérdés, amelyre talán soha nem fogjuk megkapni a választ, nem is kell keresni. Ha a végén lesz időnk és erőnk visszanézni, valamilyen konzekvenciát úgyis levonunk, de akkor már oly mindegy. Az élet ajándék, még a sok-sok szenvedés ellenére is, ezt én is így látom.

Meg kell látni a rosszban a jót, még én sem vagyok képes rá. Éppen tegnap hívta fel az egyik nagyon kedves ismerősöm a figyelmemet, hogy ez milyen fontos az életünkben, mennyire befolyásolja hangulatunkat, fejlődésünket, egészségünket. Ezt eddig is tudtam, hiszen olyan egyszerűnek tűnik a válasz, csak az alkalmazással van még egy kis gond. Mert ugye belülről kell, hogy jöjjön.

Az egész emberiség fejlődésének folyamata nem mond ellent azzal, hogy saját fejlődésünket ne csak hátratett kézzel nézzük. Valahol középen van a lényeg.