Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Hol tartunk a fejlődésünkben?
2010. április 22. csütörtök, 11:54 | Ramina   Előzmény

Azt hiszem éles különbséget kéne tenni a spirituális-transzos- meditációs -energiás-stb élmények és a gyakorlati, mindennapos életünk között, azért, hogy reálisabban meglássuk, igazából hol is tartunk a spirituális-lelki fejlődésünkkel.....?

Ugyanis belső ÉLMÉNY centrikusak lettünk!

Valóban, számtalan ragyogóbbnál ragyogóbb élményeket élnek át az önmegvalósitók a belső gyakorlatok, meditációk, energetizációk, tréningek, stb alatt. Fantasztikus dolgokat! Felismeréseket tesznek, megkönnyebbülnek, ellazulnak, magasztos érzések és látomások teszik boldoggá őket.....

Igy éreztem magam én is.
Ám a mindennapos életemben, a valóság problémáinál, rendre elakadtam, ugyanúgy ugyanazokat a hibákat követtem el újra és újra. A feldobottságom is mindig elhagyott egy idő után.
Változni akartam.......de igazából nem tudtam alapvetően megváltozni.

Folyton akartam és akartam és elkeseredetten láttam, hogy nem tudok úgy funkcionálni, ahogy a gyakorlásos ÉLMÉNYek alapján az elvárható lett volna!

Abból indultam ki, hogy "akinek ilyen belső ÉLMÉNYEI vannak, mint nekem,az már biztos magasabb szintre jutott és meg is tudja hozni azokat a változtatásokat, amelyeket a fejlődése kiván".
De nem.

Azóta azt tapasztalom, hogy a gyakorlatban, a való életben dől el minden.
Nézd meg az életed és meglátod, hogy valójában hol állsz, milyen szinten? Fejlődtél-e vagy csak akartál fejlődni? Megváltoztál? Tartós, mélyreható változás született benned és az életedben, vagy csak időleges? Milyenné vált a hozzád legközelebbállókkal való kapcsolatod? Hogyan reagálsz a hétköznapokban?

Ne hagyjuk, hogy a belső ÉLMÉNYEK elvakitsanak bennünket. Mert nem ez a lényeg.