Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Dehogy is nem...
2010. április 22. csütörtök, 11:34 | hermess   Előzmény

A "fejlődésünk természetes folyamata" szerintem az egész emberiség fejlődésének folyamata és ezt, bármennyire is szeretnénk, nem tudjuk befolyásolni, és ez talán így a legjobb...

Biztosan más szemszögből írtad ezt le, de ha belegondolsz, pontosan a saját fejlődésünkkel és tudatosodásunkkal tudjuk a legjobban befolyásolni!

Sőt, igazán semmi más lehetőségünk nincs rá... csak az, hogy mit gondolunk, érzünk és cselekszünk! csak önmagunkat tudjuk megváltoztatni, és velünk együtt változnak a kapcsolataink, a szűkebb környezetünk és az egész világunk.

S ha már a madaraknál tartunk, engedj meg még egy észrevételt.

Mondják, egy fecske nem csinál nyarat... Szerintem ez a legbutább közmondás valamennyi közül. Ha abból a jelenségből ítélünk, hogy a fecskék csinálják nyarat, akkor mindig van egy első fecske, aki elkezdi csinálni a nyarat, és nélküle nem indulna el a folyamat.

Mindig jön egy felismerés, egy érzés/gondolat és abból egy szándék a saját fejlődésünkkel kapcsolatban (s innen csatlakozom Hozzád), amelyik ha kellő időben jött - "repülni" képes marad, "gyökeret ereszt", életlépes lesz és növekedésnek, fejlődésnek indul.

Társadalmi szinten az egyéni tudatosságszint változásokból vezérlő értéktrendek, kívánatos eszmék és rendszerváltozások lesznek nem csak politikai, de minden téren. Most egy ilyen előtt állunk. Önmagunk kis egyéni rendszerét érintően és nagyban is. Még hozzá világméretben.