Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
szeges képe
Kedves Ibolya! Biztosan sokat gondolkodtál már azon, hogy vannak
2010. április 22. csütörtök, 11:11 | szeges   Előzmény

Kedves Ibolya!

Biztosan sokat gondolkodtál már azon, hogy vannak-e véletlenek; igaz-e, hogy minden találkozásnak célja van; hogy a sors miért dob feléd mentőövet a legsanyarúbb élethelyzetekben is, hogy miért veszi el Tőled azt, amiről éppen akkor úgy érzed, hogy Neked a legfontosabb, és hogy amit túlságosan szeretnél, azt miért tagadja meg Tőled?

Nézd csak meg a kismadarakat, első röptük előtt hogyan próbálgatják a szárnyaikat. Mennének már, de még nem lehet. Aztán, mikor a szüleik úgy látják, hogy felkészültek rá, kilökik őket a fészekből, hadd szárnyaljanak.
Előfordul, hogy némelyik túl magabiztos, türelmetlen, előbb menne, de lezuhan és abban a pillanatban kiszolgáltatottá válik, már ha nem pusztul bele...
Ez a természet rendje.

Mi végre születtünk?
Talán csak arra, hogy a végére megtanuljuk, hogyan kellett volna élnünk.
Felfoghatjuk ajándékként, álomként is. Vajon miért nem zúgolódunk az álmaink ellen? Miért vesszük simán tudomásul, hogy csak úgy vannak és arra visznek minket amerre akarnak? Pedig azok is a valóságunk részei...

"Nem az lenne fejlődésünk természetes folyamata, hogy minél több szépséget és jót lássunk meg magunk körül, önmagunkban ?"

De igen! Határozottan igen. Magam is ezt javasolnám a végtelennek "tűnő" rossz megélése és megítélése helyett. Csak azt kéne tisztán látnunk, hogy mi a szép és mi a jó, mert azért mindenben kicsit ott van az ellentéte is.
Ismerek olyan embert aki úgy éli meg a rosszat is, hogy ez tök jó. Nem hiszem, hogy önmagában a rossz olyan tök jó lehetne, de ha a megélt rossz önmarcangolással párosul, hát ahhoz képest mindenképpen sokkal jobb a sima rossz is.
Mint minden más a világban, ez is csak nézőpont kérdése...

A "fejlődésünk természetes folyamata" szerintem az egész emberiség fejlődésének folyamata és ezt, bármennyire is szeretnénk, nem tudjuk befolyásolni, és ez talán így a legjobb...

Szeretettel: J