Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: A nevetés - energiafelszabadulás
2010. április 20. kedd, 22:41 | hermess   Előzmény

Van egy olyan magyarázat, hogy a különböző, számunkra fontos dolgokhoz kapcsolódó képek és tudattartalmak különálló halmazokat képeznek a pszichében.

Pl. a házasság, a feleség, az anyaság a férfiak átlagánál (valszeg a nevelésből következően) külön halmazban kap helyet, míg a szexualitás, az örömlányok, a kéjenckedés egy másikban.

A két tudathalmaz, ha valamilyen kontextusban váratlanul összekapcsolódik, akkor nevetésben szabadul fel az energia. Lássunk egy viccet példának:

A nagyvilági életet élő fiatalember mégis beadja a derekát és első felindulásából elveszi a legszebb, legkeresettebb lányt a környéken, akit csak nagy nehezen tudott becserkészni. Esküvő után találkozik a barátjával, aki kíváncsian érdeklődik:

- Na, hogy sikerült a nászéjszakátok?

- Lehet, hogy válunk...

- De miért? - kérdi a cimbora elképedve.

- Hát, tudod, elég sokat ittunk, és rémlik, hogy jól ment a nászéjszaka is, de elkövettem egy nagy baromságot... Reggel kótyagosan ébredtem, és megszokásból kitettem az éjjeliszekrényére egy húszezrest.

- Hahaha, és mit szólt? Biztosan megérti, hiszen hallhatta híredet társasági körökben!

- Nem szólt semmit, csak félálmában előkotort és visszaadott egy tizest...

-----------------------

Ha véletlenül felháborodtál volna, vagy csak kényszeredetten vigyorogsz, akkor valamelyik halmazban nincs nálad minden rendben... :DDD