Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Látod kedves Szeges, ezek azok az írások, amelyekért érdemes
2010. április 20. kedd, 16:36 | Kavics22   Előzmény

Látod kedves Szeges, ezek azok az írások, amelyekért érdemes számomra újra és újra fellépni az oldalra.

Igen, talán túlmisztifikálom az életet. Csak élni kellene és hagyni hogy keresztül folyjon rajtam, érintsen meg a jó és a rossz, ne akarjak folyton többet, mint amit a Sors tálcán elém nyújt. A Te írásaid kiegyensúlyozottságról tanúskodnak, olyan emberről, aki megbékélt önmagával. A feltett kérdéseid sem önmarcangolóak, inkább talán filozofikusak. :) Lehet, hogy sok munkád fekszik benne, lehet, hogy adottság kérdése, nem tudom.

Nem törekszem a tökéletességre, már jó párszor leírtam, hogy eszméletlen unalmas lehet megélni és a tökéletessel együtt élni is.
Keresem önmagam, de nem azért, mert megszállott vagyok, hanem mert felfordult, megváltozott az életem, amelyben sehogy sem érzem otthon magam. Már nem vagyok a régi, de akkor ki is vagyok, miért ez az állandó hiányérzet bennem ? Mint a legtöbb ember, én is félek a változástól. Maradnék és mennék is, de az élet rendje, hogy választani kell, nem lehet megúszni. Talán azért is ez a kettősség bennem, hogy a végletekig megéljem az életet, ugyanakkor megleljem végre a nyugalmam.

Szívesebben haladnék a Te utadon, békésebbnek, belenyugvóbbnak tűnik, de az nem az enyém, azt nekem kell megtalálnom, megtapasztalnom.
Talán egyszer lenyugszik a lelkem.

De attól ne gondold, hogy én nem hallom a madarak énekét, nem érzem a tavasz illatát, Isten ölelését és nem érzem a vörösbor ízét. Csak talán még halkabban és lágyabban, mint Te. :)

Szeretettel: Ibolya