Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
pinkbutterfly képe
Hívő, vallásos, vakhit?
2010. április 15. csütörtök, 15:48 | pinkbutterfly   Előzmény

Nos, szerintem mást értünk a fogalom alatt. Én azt értem vallásosnak, aki mindenféle vallási szertartásokat csinál, legyen az keresztény egyház tagja, vagy bármilyen másé és úgy gondolja, hogy ezekkel a cselekedetekkel majd ő jobb lesz, kiérdemel Istentől ezt-azt.Az egy dolog, hogy pl. a középkorban valakit pápának neveztek,aki aztán szépen kiforgatva a bibliai dolgokat élve hatalmi pozíciójával indított egy ocsmány véres háborút. Valamiben biztos hitt, gondolom a pénzben.

(keresztény)hívőnek azt értem, akinek Istennel személyes, élő kapcsolata van, hisz Jézus megváltóságában és megkapta a Szent Lelket.

Azt pedig elég buta dolognak tartom, ha valaki nem ért valamit és elintézi annyival, hogy Isten útjai...stb.

Én azért hiszek, mert értelme van annak amit hiszek. Amikor nem értek valamit, legyen ez egy dolog a Bibliában vagy az életemben akkor elkezdem kérdezni Istent. A legtöbb esetben kapok választ. Van olyan, amire el kell fogadni, hogy ezt most tényleg nem tudom megérteni.De hangsúlyozom, én azért hiszek mert értelmes, logikus és választ kapok a kérdéseimre, van amire azonnal és van, amire több év után. És amire nincs válasz, arra pedig azért legtöbbször, mert én mint teremtmény időben és térben és bölcsességben sokkal korlátozzottabb vagyok, mint a Teremtő és szerintem gáz lenne, ha Isten annyira kicsi és egyszerű lenne, hogy mindent meg tudjak érteni amit Ő. De egyébként Isten megígérte, hogy igenis lesz olyan, amikor tökéletesen fogok mindent érteni nem "tükör által homályosan"és ez akkor lesz, mikor már Vele leszek a Mennyben.