Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
pinkbutterfly képe
Vakhit, fanatizmus?
2010. április 14. szerda, 0:27 | pinkbutterfly   Előzmény

Szerintem van egy fontos dolog, amit elfelejtesz: van a vallásos és van a hívő. Mindketten azt mondják, hogy keresztények, a vallásos bizonyos szabályok szerint próbál meg élni és elítéli azokat, akik nem ezek szerint élnek. A hívőnek személyes kapcsolata van Istennel, valamint megkapta a Szentlelket, aki benne él és hagyja, hogy Isten folyamatosan formálja. Mivel tudja, hogy maga is bűnös, másokat sem ítél el.

Ha megnézed a történelmet, igen az egyház elég sok olyan dolgot tett, amely rossz fényt vet a kereszténységre. és bár sok szörnyűséget tettek Isten nevében, azt nem lehet állítani hogy Isten egyet ért ezzel. Ha megnézem mit mond Jézus a Bibliában ezekről (inkvizíció, boszorkányégetés stb.) nyilvánvaló, hogy ezek az emberek olyasmit tettek, ami ellenkezik Isten akaratával, mert ők valójában nem hívők voltak, csak önző, hataloméhes emberek, akiknek kellett valami indok, hogy zsarnokoskodhassanak.

Mivel a keresztények is emberek, nem vagyunk mentesek a rossz tulajdonságoktól, a megtéréssel ezek nem egy csapásra tűnnek el. Minél inkább átengedem magam Istennek, annál inkább erősödik bennem a krisztusi jellem. Tudom, hogy nem én vagyok jó, hanem Isten kegyelmes, ő az, aki a Szentlélek által átformálja a jellemem.

Sajnos, ha azt mondják kereszténység, a legtöbb embernek rideg templomok, mogorva papok jutnak eszébe, pedig ez nem így van. A kereszténység egy csodálatos kapcsolat Istennel, amely élő és vidám, sajnos vannak halott és vallásos gyülekezetek, de vannak olyanok is, ahol a központban Jézus áll. Igazad van teljes mértékben, hogy az igazi hívő Istent szereti.Ma már sok olyan gyülekezet is van, amely nem tartozik történelmi egyházhoz. Az élő gyülekezetekben munkálkodik a Szentlélek és működnek a lelki ajándékok.

Isten nem vakhitet követel, számtalanszor buzdít rá a Biblia, hogy józanul vizsgáluk meg a dolgokat.