Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Ha valakinek van egy meggyőződése és abban vakon hisz, akkor ha
2010. április 13. kedd, 10:17 | Kavics22   Előzmény

Ha valakinek van egy meggyőződése és abban vakon hisz, akkor ha kibeszéled a lelked, akkor sem fogod eltéríteni a szándékától. Legfeljebb mondani fogja, hogy megteszi, amit kérsz, de max. az első lépésre hajlandó, semmi többre. Nem szívből teszi, nem saját hitből, ezért annak eredménye sem lesz. Amíg nem hagyjátok, hogy belezuhanjon a saját vermébe, a saját tapasztalásába, akár többször is, ha kell, addig nem fog megváltozni. Ezt támasztja alá ez a mondatod.

"Így aztán újra és újra segítünk, amiben csak tudunk és ő újra és újra meghozza a következő hasonlóan "rossz" döntését."

Tudja, hogy segíteni fogtok rajta, mint már annyiszor. Hagyni kell, hogy önállóan másszon ki a gödörből és messziről figyelni, hogy képes-e rá. Hagyni kell, hogy valóban megmozgasson minden követ azért, hogy felülemelkedjen a gondjain, hiszen nem csak önmagáért felelős. Így az összeomlás után az első lépése az, hogy hozzátok fordul, Ti pedig segítetek - újra és újra. Nagyon nehéz passzívnak lenni, de így soha nem fog megváltozni. Gondolj bele, mi lenne, ha Ti nem lennétek ? Akkor kénytelen lenne a saját sorsát a kezébe venni és végre felelősséget vállalni a döntéseiért, nemcsak önmagáért, hanem a gyermekéért is, és főleg a gyermekéért !
Én a legvégsőkig elhárítanám a segítséget, lehet, kegyetlenségnek hangzik, az is lehet, hogy minden haragját, bosszúságát rátok fogja majd zúdítani, de ez kell ahhoz, hogy legalább megpróbáljon felelősséget vállalni a döntéseiért. A gyermeket, és csakis a gyermeknek pedig támogassátok mindenben, de ne hagyjátok, hogy rajta keresztül zsarolja ki minden esetben a segítségeteket.

Könnyű másnak tanácsot adni, tisztában vagyok vele. Megtenni annál nehezebb. Kitartást és erőt kívánok hozzá !