Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
meddig terjed a felelősség?
2010. április 13. kedd, 9:41 | icimama (útkereső)   Előzmény

Igen, az agykontroll is ezt tanítja, hogy minden gondolatunkért, amikből aztán cselekedetek lesznek ( általában ), mi magunk vagyunk a felelősek.
És mi van akkor, ha valaki aki gyakorlott agykontrollos félre értelmezi a tanfolyamon hallottakat. Mi van akkor ha valaki pozitívan gondolkodik, igyekszik mindent így szemlélni, ugyanakkor a relaxálás az egyetlen, amit tesz a saját életének a megváltoztatásáért ?! Fizikai szinten a minimális cselekvésre hajlandó csupán és meggyőződése, hogy ez így jó, ez így működőképes. Igen, ideig óráig.
Még valami : ez az ember folyamatosan olyan élethelyzetet teremt, a saját maga által hozott döntéseivel, amellyel padlóra küldi magát az anyagi világban és kirántja saját maga alól a talajt. Ez a személy a testvérem és hiába figyelmeztetjük előre, az apukánk és én, hiába ülünk le vele megbeszélni még mielőtt meghozná a végleges döntést, nem hallgat senkire sem! Önfejű, akaratos, észérvekkel sem meggyőzhető, amikor pedig előállt a nehéz helyzet és nem képes már egyedül mebírkózni a rászakadó gondokkal, akkor persze hozzánk fordul, hiszen mi vagyunk a családja.
Szerintetek ilyen helyzetben mit tegyek ( tegyünk )?! Talán mondjam azt, hogy Te okoztad, mássz ki belőle saját magad?! Igen, csak az a bökkenő, hogy van egy gyermeke, akit egyedül nevel és ő is szenvedő alanya ezeknek a történéseknek! Így aztán újra és újra segítünk, amiben csak tudunk és ő újra és újra meghozza a következő hasonlóan "rossz" döntését.
Kérlek Benneteket írjátok le az ezzel kapcsolatosan felmerülő gondolataitokat, tanácsaitokat!
Köszönöm!
Icimama