Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Napszikra Stúdió Bp. képe
AHÁNY SZAKI - talán ez is annyiiféle...
2009. január 15. csütörtök, 19:41 | Napszikra Stúdió Bp.

MS terápia

...-vagyis itt is óvatosan lehet csalk általánosítani.. - figyelem és fegyelem kérdése...

Találkoztam már ilyennel és olyannal, időt húzó és aktívan segítő készséggel is, tehát azt gondolom, a kliensnek is ébernek kell lennie önmaga érdekében, éreznie kell, még ha nem is tudatosan, mert ugye ha nincs jól, másra sincs gondja.. - és mégis... - szükséges,hogy jelen legyen a saját életében... szerintem..

Ha valaki úgy távozik egy alkalomról, hogy csalódott, üres, bizonytalan.. - és ez többször megismétlődik - válthat terapeutát - vagy módszert... nagyon nem vagyunk egyformák.. ami az egyikünknek OK, a másiknak pont nem... - tehát keresni kell, mert aki keres - az előbb-utóbb: talál is.. itt is, ebben is..

Még az is érdekes lehet, ha a kliens környezetében is éber valaki, aki segít figyelni erre is, hogy ki, mikor, hogy lesz, mit érez, szívesen megy-e újra, ott miképp érzi magát...

Viszont (hazabeszélek.., bocs, :O)) - itt is van áthidaló megoldás: pl. az előre tudható, kiírt alkalom, óraszám, pl, egy csoportterápiában.

Ott adott, hogy mettől meddig - mekkora időtartamban zajlik a jelenlét.
Ha jól működött, lehet menni újra, vagy váltani egy másikra, így építkezni, fejlődni, ráadásul anyagilag azok számára is még bírható, akik egyébként nem feltétlenül állnak úgy, hogy hosszútávon fizessenek egyéni terápiákat.

ELnézést kérek minden pszichológustól, ha ez így túl direktnek tűnik - de a tény, az tény: sok rászoruló manapság is kényszerben van, és az anyagi nyomás általában nem javít az egyébként is terhelt léthelyzeteken.. - szerintem...

Hogy látjátok?

Üdv : P.Ildikó MS terapeuta