Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Az egyedüli járható út
2010. április 07. szerda, 19:45 | hermess   Előzmény

...amiről írsz - csak adni és adni, korlátlanul, de nem kéretlenül. Mert ha erre képesek vagyunk, akkor van miből adni, van kapcsolatunk a forrással. Még azt sem mondanám, hogy ne adjunk kéretlenül... a Nap sem kérdi, hogy süssön-e rád vagy nem. Az más kérdés, ha valaki nem tudja a napsütésben kiolvasztani magát... Nem jár neki még több napsütés. Legfeljebb más valaki adhat a saját melegéből még, hogy megmutassa, milyen a kiolvadt állapot.

Az ellenkezője, a csak kapni és még többet - nem más mint a játszmázás és egoizmus. Az ilyen ember még nem tud elégedett lenni, állandósult állapota az elégedetlenség. Nincs mit adnia. Legalább is azt hiszi. A játszmázásban kizsaroljuk, kierőszakoljuk egymástól hogy kapjunk valamit...

De mi az a közös, ami minden adásban benne van?

Az Energia... fizikai szinten a jótett, a saját kezeddel elkészített étel, vagy ajándék. Fizikai és pszichikai szinten együttesen a pénzenergia, amin sok mindent vehetünk és adhatunk, de mégsem mindent. Beszéljünk most azonban csak a pszichikai szintről, a személyes tudat és lélek dimenziójáról. Mi az amit itt adhatunk egymásnak?

A Figyelem... a figyelemenergia, a figyelmesség, az odafordulás, az empátia, a lehetőség megadása, hogy a másik önmaga lehessen, és a tudatos energiaátáramoltatás. Minden kapcsolat addig tart, amíg ezt a figyelemenergiát önként és számolatlanul áramoltatjuk a másik felé.

És itt van egy titok, amit vajmi kevesen tudatosítanak. Az egymásra figyelésben, az odafordulásban nemcsak lelki energiák áramolnak át, hanem a prána is. Ez is a fizikai és a lelki szint között működik. Az egymásra figyeléssel nemcsak meghallgatjuk, hanem feltöltjük egymást átáramoltatott, a társunkra hangolt életerővel.

Erről írtam azt, hogy a szerelemben automatikusan működik - a szexuális vonzalom és az életerő lakhelye közös. Nagyon kellemes állapot. Nos, ha ezt az egymásra figyelést és kéretlen átáramoltatást a szerelem után is képesek lennénk kölcsönösen és tudatosan fenntartani - szerintem ez az alapja a feltétlen szeretet kialakulásának, ettől lesz esélyes a párkapcsolat hosszan tartóvá válni. És ez elsősorban tudatossági szint kérdése. Az energiaérzékelés alatti szinten nem lehet megvalósítani, mert addig nem vagyunk képesek önmagunkat helyreállítani.

Ebben van a Szövetség értelme. Két tudatos ember egymást önként és kölcsönösen segíti jó energiaszinten maradni. A tudatállapot minőségében ez kiegyensúlyozottságot, kevesebb liftezést, kételkedést, szorongást, kudarctól való félelmet, sértődés pátyolgatást, frusztráltságot jelent. Közismertebben - boldogabb, harmonikusabb tudatállapotot. De ott sajnos még nem tarunk, hogy a másiktól függetlenül folyamatosan ilyen kiáramoltató állapotban tudnánk lenni.

Mindegy lenne, hogy sikerül-e ilyen szövetséget kialakítanom valakivel? Legyen az párkapcsolat, vagy csak baráti kapcsolat? Nem lenne jó, ha a szerelem át tudna alakulni valami ilyesmibe?

Bár lehet, hogy akkor nem születnének ilyen szép viszonosságra, szerelemre vágyakozó, gyönyörű versek.

Hermess

Ui: Majd el felejtettem - és ezt lehet távolságtól függetlenül működtetni, legyél akár a Föld túlsó felén, vagy a Holdon.