Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Dehogy akarom mások szeretetén keresztül elfogadni, szeretni
2010. április 04. vasárnap, 20:03 | Kavics22   Előzmény

Dehogy akarom mások szeretetén keresztül elfogadni, szeretni magam. Bár egy dolog, hogy nem akarom, a másik pedig az, hogy azért még belemegyek ezekbe a játszmákba.

Itt egyszerűen csak arra céloztam, hogy ha érzem a felém áradó őszinte szeretetet, még a világot is más színben látom. És itt az őszinteségen van a lényeg. Lehet, hogy ez a szeretet bírálat formájában érkezik meg hozzám, ezt az egom miatt nehezebb feldolgoznom, de legalább már eljutottam odáig, hogy többnyire mélyen magamba nézek és megvizsgálom, mire akarják felhívni a figyelmem. Aztán vagy igazat adok, vagy hárítok, nem tudom még pártatlanul, kívülről szemlélni magam. Arról nem is beszélve, hogy sokszor a bírálat mögött van az igazi szeretet, a jószándék, ha ezt sokszor fel is ismerem, a tüske egy kis része azért bennem marad.
Leírni mennyivel könnyebb ezeket a dolgokat, mint befogadnom.

Saját magam elfogadása, szeretete megy a legnehezebben. Haragban vagyok a hibáimmal, utálom, hogy türelmetlen vagyok, nincs bennem kitartás, kiborít a túlzott érzékenységem és még sorolhatnám.
Pontosan ezért megy nehezen mások elfogadása is. Hideg és elutasító vagyok azzal, aki unszimpatikus nekem, hogyan tudnám szeretni !? Még csak nem is törekszem rá. Hát nem hinném, hogy ez az igazi szeretet, a tudatosodás útja, vagy ki tudja ?:)