Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kívül? Belül?
2010. április 04. vasárnap, 8:55 | Látogató

Teljesen egyetértek veled Noa. A "játék" kezdete óta azon gondolkozom, hogy megosszam veletek erről a játékról a véleményemet, erre kinyitom a gépem és szívemből szólsz! Hozzátenném még, hogy szerintem ez nem egy játék, ill. kár, hogy játszunk vele. Hiszen mikor vágyunk külső véleményre? Akkor ha bizonytalanok vagyunk magunkban, abban ami esetleg belül kialakult saját magunkról. Ha nem figyelünk oda, mi történik velünk a világban, mit "mondanak" nekünk a nap mint nap szembe jövő események. Ha nem nézünk körül a saját háztartásunkban, hogy milyen a gyerekeink a társunk élete, a munkánk. Belénk rúgnak e a magunk által generált események?
Az a mi belül leképeződik, az az Az, minden más elég lényegtelen. Ugyanis, ha kívülről kapok véleményt, az nem csak rólam szól, hanem a küldőről is, sőt lehet elsősorban. És akkormég mindig kérdés, hogy amitkaptam, hogy "dolgozom be". Arról nem is beszélve, hogy igy direktben - ahogy elolvastam egy-két hozzászólást - sokan csak jót mernek írni, valószínű saját magukat is e mögé rejtve. Első pillanatban élvezetes a pozitív visszajelzés, de a kérdés, hogy nem nyaljuk e szembe magunkat. Kiprovokáljuk, hogy írjanak rólunk, miközben tudat alatt pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy ilyen helyen, nyilvánosan alig valaki meri megosztani a többiekkel a rólam alkotott negatív véleményét. Jó dolgog, ha már azért nem, mert tudja, hogy egyúttal magáról ír. "No ne már hogy valami rossz megjelenjen rólam" alapon illúziózunk.
Ahogy így teszegetem a betűket egymás után, beugrott még valami. Lehet ez az ego édes játéka is. Ő pontosan tudja, hogy legyet benyal(at)ni neki.

Minden magunkról beszél, magunkról szól, és ez így van jól!

Üdv!
Hédi