Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Hát ez az ! Mások véleménye normális esetben mégsem lehetne
2010. április 03. szombat, 15:42 | Kavics22   Előzmény

Hát ez az ! Mások véleménye normális esetben mégsem lehetne fontosabb, mint a saját önértékelésünk, önbecsülésünk. Hogy miért helyezem sokszor mégis előtérbe ? Mert akkor, abban a pillanatban megerősíti az egomat, hamis szárnyalásra buzdít, hogy aztán jó nagyot zuhanjak. Jó párszor átéltem és átélem ezt a szituációt, mégis újra és újra beleesek a hibába.

Pontosan ráéreztél a másik oldalra is. Amikor tényleg segítő szándékkal közelednek felém, de nem tetszik a tartalom, vagy ezer más ok miatt lerázom a vállamról a segítő kezet és makacsul ragaszkodom a hülyeségemhez. Persze, hogy csalódok és duzzogva elvonulok önsajnálni magam, kreálom a mentségeket. Le is szív alaposan, nem csoda, ha a boldogság és az öröm igencsak elkerül. Pedig mindez ott van valahol mélyen bennem, ritka pillanataimban már mozgolódik.

Eszembe jut a nem is olyan régen vetített riport egy részlete Törőcsik Marival. Müller Péter megkérdezte tőle, mikor volt életében a legboldogabb, hiszen olyan gazdag életutat tudhat magáénak. És azt válaszolta, hogy a kórházban az intenzív osztályon, mert akkor érezte igazán, hogy féltik, szeretik az emberek. Hát ennyit számít a szeretet kinyilvánítása és ennél még ezerszer többet.
Aki önmagát nem szereti, annak kimutatni is nagyon nehéz mások felé, pedig ha nem félsz megnyilvánulni, ha őszintén elmondod a másiknak, hogy szereted, tiszteled, ezzel önmagad is gyógyítod. Én most próbálgatom, sokszor nagyon nehéz kimondanom azt a szót, hogy "szeretlek" és itt nem a szerelemre céloztam, hanem a tiszta, önzetlen szeretetre.