Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Jézus az Élet és a Szeretet megtestesítője
2010. április 02. péntek, 22:57 | hermess   Előzmény

Noa, köszönöm, s azt hiszem senki nem bánja, ha mindenki nevében teszem, hogy ezeket leírtad. Kis tanulmánynak is megteszi, és mindenképpen az Ünnephez illő, valóban ünnepélyessé teszi a hétvégét.

A Szentháromság fogalmához szeretném hozzátenni, amit a teozófiából és az indiai energetikáról tanultam: az Univerzumot teremtő három energia a Fohat (vagy tudati, kozmikus energia), a prána (életerő, vitalitás energia) és a kundalini (kígyótűz, földnenergia) - megfeleltethető az Atyai, a Fiúi és a Szentlélek energiának.

Ha emlékeztek, a kundalini energia az, amely ha felébred és a homlokcsakráig hatol - előhozza a paranormális képességeket. Hasonlóképpen a Szentlélek energia az, amiért az újabb kori katolikus irányzatok Jézus szívükbe fogadása, vagyis a Megtérés után imádkoznak, hogy betöltse őket. És valóban, dokumentált esetek sokasága beszél arról, hogy sokan elkezdenek idegen nyelven beszélni, zongorázni, vagy olyan képességeket tanúsítani, amelyeket addigi életükben nem mutattak. A különbség annyi, hogy ez a teremtő energia is már a kezdetektől velünk van, csak a befogadására kell felkészülnünk.

De térjünk vissza a Jézushoz, vagyis a Fiúi energiához, ami nem más mint az életerő, az Élet maga, és az élet mögött mindig a Szeretet található. Ahol nincs vonzás, vagyis szeretet - ott széthullás, pusztulás, halál üti fel a fejét. A szeretet hiánya, az elkülönülés, az önzés, a kíméletlen verseny és a profit harácsolás tehát törvényszerűen pusztításhoz, széthulláshoz, elidegenedéshez, betegséghez vezetnek - ezt sajnos minden szinten tapasztaljuk napjainkban. "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet" - mondta Jézus - még a Szeretet hiányzik innen, ami az Élet fogalmában benne van.

Szokás szembe állítani az ezoterikus, megértésen alapuló útkeresést, vonzódást Istenhez és a spiritualitás felé a vallásos, hiten és odaadáson alapuló útkereséssel. Szomorú, hogy az egyház üldözte és ma is üldözi a gnózison, a megértésen keresztül való fejlődést. Az előbbi belülről, saját tudati energiaélményeken keresztül, és közvetítők nélkül keresi a kapcsolatot Istennel. Az utóbbi vallásos megközelítés megszemélyesíti a Szentháromság alakjait, s azt mondja, hogy Isten színe elé csak Jézuson keresztül (értsük inkább a papság közvetítését a gyakorlatban alatta) és a benne való maradéktalan hittel lehet eljutni. És kiátkozza azt, aki nem így teszi, vagy más hit szerint teszi ugyanezt.

A kettő szerintem nem zárja ki egymást. Én is a szívembe fogadtam Jézust, imádkozom hozzá és kérem, hogy vezessen a Szeretet útján. De a történelmi személyen, a Mesteren és Gyógyítón kívül energiát is értek alatta, és nem csak a Megtérésen, hanem a megértésen keresztül is, ezoterikusan gondolkodva haladok az Utamon Isten felé. Legalább is eddig jutottam magamban, és ennyit gondoltam szeretettel hozzátenni ünnepi írásodhoz.

Az örök Élet és Szeretet ereje töltse ki mindannyiunk szívét Jézus feltámadásának tavaszi ünnepén! Aztán jöhet a Szentlélek is, ha eljött az ideje, s ha majd jönnie kell.