Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: "Nem lehet mindig minden kölcsönös"
2010. április 01. csütörtök, 12:18 | hermess   Előzmény

"Tudatosan" lehet, hogy így van, a tudattalanban azonban kétlem....

Gondolj csak a fizikára... két test egymásra gyakorolt hatása mindig kölcsönös. Két psziché, két aura, két finomenergiatest hatása is mindig kölcsönös, csak ezt már a tudatos részünkkel felül lehet írni. Még akkor is ha az egyik csak közömbös. Az Univerzumban minden mindennel kölcsönhatásban van.

Az az az eset viszont megeshet, amire én is utalni próbáltam, hogy rezgésszint különbség, tudatszint különbség áll fenn. Ha ez elég jelentős, az alsóbb nem képes érzékelni a magasabb rezgéseit... a felsőbb érzékeli az alacsonyabbat, de mivel nem sajátja már, ezért nem kielégítő "üzemanyag" a számára. Valóban úgy érzi, hogy nem kap semmit. Ilyenkor kinövi a partnerkapcsolatban a másikat. De a másik ettől még játszmázna vígan tovább, mert ő végül is néha tudott töltekezni a kapcsolatból. Vagy ha már nem tud és elég domináns, akkor lehet, hogy ő áll tovább és keres hasonló rezgésűeket...

Ha úgy veszem, akkor ilyenkor valóban nincs "kölcsönhatás". De szerintem ilyenkor is működik az egymásra hatás, csak egyik oldalról azt a részt éri, amelyik még érzéketlen, vagy a másikról, amelyik már telített, túlhaladott.

Na, ezt megint túlokoskodtam... Értelek egyébként és nem is a fogalmi egyeztetés a fontos. Szeretem az írásaidat.