Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Együttrezgés
2010. április 01. csütörtök, 10:03 | hermess   Előzmény

Szia Ramina!

Nagy szimpátiával olvasom a bejegyzéseidet, Bodzának is valami óriásit írtál... Ez az előbbi azonban szerintem nem nagyon életszerű:

Nincs olyan, hogy én jól érzem magamat valakivel szeretve őt, és ő nem kér belőle, ő nem szeret viszont. Mindketten megérintjük egymást oda-vissza a pszichés síkon. Ha ő ellenérzéseket táplál irántunk, azt bizony megérezzük és kevésbé leszünk képesek szeretni, de ő is érzi a szeretetet és enyhül közben az elutasítása. Vagyis összehangolódunk valahol a "félúton". Általában - átlagszinten.

Nagyon magas fokon, nyilván tök mindegy, hogy valaki viszont szeret-e, attól mi még állandóan megmaradunk ebben az állapotban. Vagy előfordulhat, hogy valaki annyira alacsony szinten van, még az átlaghoz képest is akkora a szintkülönbség, hogy nem érték számára a szeretet, nem képes azt érzékelni és elfordul tőlünk, mert annyira idegesíti valami a személyünkben őt (feltehetően az, hogy nem képes viszont szeretni). De nem ez a jellemző, ilyen emberek nem nagyon maradnak meg egymás mellett.

Jánoska szerintem jó megfigyeléssel arról ír, hogy önző módon, feltételesen próbálunk szeretni, hogy minket is viszontszeressenek érte... és ez azon a közös szinten van, ahol az emberiség cca.70 %-a áll, a valahová tartozás, a konformista, mintakövető szívcsakrás szinten, ahol még nem ébredt a saját maga erejére és nem találta meg a saját útját.