Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia!
2010. március 30. kedd, 13:53 | bodza (útkereső)   Előzmény

Gondolkodj csak el rajta...Légy ŐSZINTE magadhoz, magadat nem szabad becsapnod, mert akkor nem tudsz továbblépni! Ez elhatározás kérdése - legalábbis nálam az volt. Egy napon azt mondtam magamnak jó hangosan: " rendben, nem sajnálom és nem sajnáltatom tovább magam, ebből elég volt"! Tudni fogod, hidd el...

Nézd, szörnyű, ami a testvéreddel történt, de él, itt van, és neki is meg kell találnia a maga útját!

Ha tudnám, hol találom, belinkelnék Neked ide egy filmet, amelyben egy kéz és láb nélküli ember tanítja BOLDOGAN élni a gyerekeket és felnőtt embertársait. A saját utunkat nekünk kell megjárnunk!

Sétálj el a kukáig és dobd ki az önsajnálatot! Bátran! Akár papírra is leírhatod, de csak úgy, szóban is megteheted!

A hirtelen Rád zúdult terhek alatt rogytál meg, de talpra tudsz állni, csak bízz magadban! Én ma mentem édesapámhoz a szociális otthonba - mindig rosszul vagyok ettől az úttól. Végig jegyzeteltem, hogy mit érzek. Furcsa volt visszaolvasni, de rádöbbentett arra, hogy nem hibáztam, amikor kértem, hogy ott helyezzék el! És vidáman, frissen borotválva, kipendülve fogadott. Azért mentem, hogy egy nívósabb helyre rakjuk át, de mereven elzárkózott tőle, sőt sírt is. Már kedveli azt az osztályt, sok haverja van, egyszerűen nem tudtam rávenni - és öt perc után már nem is akartam! Szerettem volna, ha itt marad velünk, de ő nem akarta. Ezt választotta, és én tiszteletben tartom a döntését. Van egy határ, ameddig bírod/juk a terhelést - aztán jön valami JEL, ami figyelmeztet, hogy eddig és ne tovább! Te is megkaptad ezt az intést, most csak magaddal kell foglalkoznod! Ha jól értelmeztem, van gyermeked. Vigyázz, mert a pánik minta útján is elsajátítható! Az én nagylányom 18 évesen kezdte, és még nem jött ki belőle 100 %-osan. 5 éves volt, mikor nálam kezdődött - és szinte csak ő volt mellettem. A vége pedig ez lett.

Tehát a gyermeke(i)dért is meg kell tenned, hogy most csak saját magaddal foglalkozol, és kilábalsz. Ha már idáig eljutottál, hogy le merted írni nyilvánosan, akkor elkezdődött egy folyamat Benned, amit nem lenne szabad megrekeszteni. Légy bátor és nézz szembe vele! Buddhanita és Erika, Peti és még sokan mások olyan szépen és érthetően leírnak mindent. És Noa is! Én már nagyon sokat tanultam Tőlük, és hogy ma már sokkal könyebben vettem az akadályt, az annak köszönhető, hogy az itt töltött órák nem felesleges fecsegések - hanem tanulásom mérföldkövei!:)

Olvasgass itt sokat, és rájössz, milyen egyszerű és kézenfekvő összefüggések vannak a dolgok között. Minden mindennel összefügg, bármelyik blogot vagy fórumot nyitod meg, mindig azt fogod találni, amire éppen szükséged van a fejlődésedhez!

Íratkozz fel a minitanfolyamokra, azokból is rengeteget tanulhatsz! Ha pedig valamit nem értesz, kérdezz bátran, bárkit. Az őszinte, szívből jövő, esetleg kemény és ostorozó válaszokon pedig nem szabad megsértődni, hanem fontolóra kell őket venni!:)

Na, hogy érzed ma magad???:)