Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia Erika!
2010. március 29. hétfő, 15:22 | bodza (útkereső)   Előzmény

Kedves Tőled, hogy utánanéztél. Biztosan nem csak nekem, de az ide látogató sorstársaknak is segíteni tudsz ezek után. A múlt...Magamnak már megbocsájtottam - emberek vagyunk, tévedünk, elbotlunk, elesünk - de mindig van alternatíva az újrakezdésre! Ez volt az első dolog, amit megtettem.

Másoknak már nem olyan könnyű megbocsájtani. Nagyon sok régi sérelmet kidobtam már a kukába - nálam ez jön be. Valami beugrik, elmegyek a szemetesig - "nesze kuka, egyél, ezentúl a tiéd!" Lehet, hülyén hangzik, de nekem bejött. Viszont még mindig vannak dolgok, amiket nem tudom, hogyan kell és hogyan lehet megbocsájtani. Nemrég kezdtem el a bennragadt tüskék eltávolítását, tudod, az olyan nagyon fájókét - csak most úgy csinálom, hogy aki belémeresztette ezeket a tüskéket, azt is vizsgálom, és megpróbálok nem haraggal, hanem megértéssel fordulni a dolgok felé. Van amit és akit megértek, de van amit és akit nem. Ez már nem harag, nem düh, nem a sebek nyalogatása - ez már jóval több annál. Szeretem őket. Szeretem azokat az embereket, akik bántottak! Én már nem bántok senkit. Rég.

Hidd el, nem olyan könnyű mindent megbocsájtani - hiába is szeretném. Ezért is jöttem ide tanulni közétek - pl. hogyan kell megbocsájtani. Ha ez is meglesz, nem lesz árnyék, ami állandóan a nyomomban jár!:)

Mostanra sikerült elérnem, hogy szembe akarok szállni ezzel az ismeretlen félelemmel! Nem könnyű, és nem mondom, hogy nem félek tőle, de szeretném végre az ÉLETEMET szeretni! Azt a fajtát, amit ezelőtt a szörnyeteg előtt éltem, és azt, ami ezek után következik!