Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Nem működik. Fekszik a terv a fiókomban. A terv önmagában
2010. március 28. vasárnap, 22:35 | HajduM   Előzmény

Nem működik. Fekszik a terv a fiókomban.
A terv önmagában kevés, egy csomó más feltétel megléte is szükséges. Van olyan pl, hogy valamire még nem érett egy társadalom spirituálisan, intellektuálisan. Mostanában meg vannak azok a szellemi szükségletek, amelyekben elkezdhető egy ilyen dolognak a megvalósítása.

Tehát, hogy tényleg érintsük a spiritualitást, én úgy látom, hogy a magyar közfelfogás, a közgondolkodás éretté vált arra, hogy belássa, az összeszerveződés, igen szükséges.

Mondogatni lehet okosakat, hogy össze kell fogni, csak akik ezt mondják, nem is jutnak tovább ezen a szinten.

De.

Azokat, akik tennének valamit megpróbálják lebeszélni.

Álljon itt egy bibliai példa.
Amikor, Mózes és a nép, oda értek a kánaán földjéhez, Mózes kémeket küldött, hogy mérjék fel,, hogy el lehet-e foglalni azt a területet. Kik laknak, hogyan élnek, mik a lehetőségek azon a földön?

Az egyik kém vísszajővén azt mondja: Sokan vannak erős hadsereggel, bevehetetlen, meg se próbáljuk.
A másik azt mondja: Tejjel mézzel folyó kánaán az. Kívánatos, és meghódítható.

A történet ettől cizelláltabb, de ez is szépen mutatja, hogy ha kis hitű emberekre hagyatkozunk, sosem jutunk sehova. Olyanok mellé kell állni, akik maguk lendületben vannak, akik azt mondják: Tejjel mézzel folyó kánaán. Menjünk és foglaljuk el. Minden dolog az életben ilyen. Amire te azt mondod szerintem nem működne, addig mások milliárdokat keresnek vele, és a kiskereskedelmi forgalom majdnem a felét MLM cégek adják a világon.

Tehát spirituális szempontból nézve. Kishitűeknek nem működik. A többieknek igen. Bár ez nem csak hit kérdése természetesen, de anélkül kár bele kezdeni az biztos.

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja. cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem őrzi, el sem veszíti.
- Tao Te King -