Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Hali :))
2010. március 28. vasárnap, 20:07 | Névtelen :)) (útkereső)   Előzmény

.. értem amit mondasz, csak nem értek vele egyet.
Ragozhatnám a dolgot és ragozom is, mer' viszont asszem ez a gazdasági alapú szemlélet bazira nem vált be a világban ez mostanra már egész világ-osan látszik. :))
Hiába vannak nagy gazdasági mutatók az egyik oldalon, amíg a bolygó jelentős hányada, az emberiség jórésze majdnem vagy ténylegesen éhen hal... én úgy gondolom nem ez a JÓ megoldás, hogy csak profitra vagy a teljesítményre hivatkozva hagyjuk hogy szíjják az emberek vérét.
Persze lehet arra hivatkozni, hogy az elosztás teljesítmény szerint menjen, de akkor télleg teljesítmény szerint menjen.
Azt meg marhára kétlem, hogy aki 500 ezer dollárt keres/kap jövedelemként, az ezerszer többet dolgozna/teljesítene mint aki 500 dollárt kap/keres.
Félre értés ne essék nem a szocializmust szeretném reklámozni, csak azt mondom, hogy aki arra hivatkozik hogy a jövedelmek elosztása teljesítmény arányos az erősen betérdelt a vadkapitalista maszlagnak.

Abban persze egyet értek, hogy az önös érdekek miatt nem működne, ha nem működne.
Abban viszont nem, hogy gazdaságilag nem működne és azt sem hogy miért ne lehetne termelni mellette.

Nem azt mondom, hogy mindenki üljön ott és malmozzon, amíg a cucc gazdát cserél ő meg leszedi a sápot (bár érdekes, hogy egyből erre gondoltál)
Hanem arra, hogy a termelő dobná fel a cuccot a hálózatba, és ő is részesedne mások vásárlásaiból.

Mondjuk vegyünk 30 kiló almát (tök képletesen értem a dolgot, csak magyarázatképpen, hogy mire gondolok)

Azt mondja, hogy ő amúgy adná az almát 200 Ft-ért mondjuk akárkinek, a hálózat értékesítené 200 Ft-ért, de ő nem kapna csak 180 Ft-ot érte, a 10% menne szét a tagok között, akik tagjai a rendszernek.

Mint mondottam ez egy kósza ötlet, de egyre jobban tetszik nekem és tök jó, hogy mondtál ellene, mer' így még jobban tetszik.
Hisz értem az érveidet, meg persze a profit orientáltságot is, de úgy gondolom, hogy nem ez a jövő útja.
Hanem a kölcsönös gazdasági segítség tanácsa :DDD

Minden jót mindenhez. :DDD