Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia! Szerintem azért nem működne leginkább, mert az önös
2010. március 28. vasárnap, 16:27 | Látogató   Előzmény

Szia!

Szerintem azért nem működne leginkább, mert az önös érdekek mindig erősebbek, mint a társas érdekek!!!
Az egyén saját boldogulását mindig a kommuna fölé helyezi! Nézd meg a mai társadalmakat!
Amíg az élet különböző területein úgynevezett "egzisztenciális harcok" folynak a boldogulásért, mindennapi megélhetésért addig ne várd azt, hogy mindenki elfogadná az "igazságos elosztást"!
Valószínűleg kapásból akadna olyan, aki sérelmezné ezt; mondván, hogy neki több munkája fekszik az eredmény elérésében! Például ő alkudott meg az eladóval az árban, tehát neki köszönhető az árengedményből kapott profit! Akkor miért kellene ezt egyenlő arányban elosztani olyan között is, akik bár tagjai a rendszernek, de érdemi munkát nem végeztek!
Ezen felül valakinek mégiscsak meg kell termelnie az adott árut! A termelő miért adná olcsóbban, akkor neki hol lesz ebből haszon?! Mindenki azért kereskedelemre sem állhat rá -> ha nincs aki legyártsa, nincs mit értékesíteni!
Aztán jön még a kereslet-kínálat témaköre! Amikor nincs fizetőképes kereslet mit csinálnál? Felajánlanál például valamilyen cserekereskedelmet?
Hiába tudnál valamit olcsóbban adni, ha nincs rá kellő igény! Az nem üzlet, ha havonta eladsz egy minimális tételt, de osztozni kell a bevételen mondjuk ezer személynek!
Még hosszasan lehetne ecsetelni! Gazdaságilag nem alátámasztható az "üzlet sikere" !