Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A hülyeség állampolgári jog...
2010. március 27. szombat, 23:52 | Huszti Sándor -...

Tényleg jó a cikk:

"Értem, hogy ezeket nem lehet betiltani. A hülyeség állampolgári jog: ha valaki elhiszi, hogy abból termel a vállalat hasznot, hogy a tagjai bevásárolnak az Auchanban, akkor végül is megérdemli. Bizonyára mindenki más hülye, aki acélt termel vagy autót gyárt, holott pusztán vásárlásból is meg lehet gazdagodni. Csak hozzájuk még nem jutott el az örömhír. Ha majd eljut, akkor viszont nem lesz mit vásárolni." : ))

Kettébontanám a kérdésedet: "Hova vezet mindez a foglalkozások jövőjét nézve?"

A mai foglalkozások nagy része felesleges. Az igazán szükséges termelést, elosztást, szolgáltatást nyújtó munkahelyek talán csak 10-30%-át teszik ki az összesnek. A többiek ezeken élősködve, próbálják tovább osztani a megtermelt hasznot. Harcolnak, egymásra licitálnak, tologatják az aktákat, osztogatják a részesedéseket, elméleteket gyártanak, stb.

Az, hogy ez a pazarló, felesleges rendszer működhet, számomra két dolgot jelent:

1. Igen fejlett a termelékenységünk, hogy ennyi élősködőt el tud tartani. Ha megszüntetnénk azt a rengeteg felesleges munkakört, akkor talán elég lenne napi 4-5 óra munkaidő is, de akkor mindenki munkájának lenne értelme és több időnk maradna Önmagunkra.

2. Ilyen ostobák vagyunk, hogy nem vesszük észre a lehetőséget és nem élünk vele!

 

"Hova vezet mindez a világválság tükrén át szemlélve?"

Talán egy óriási gazdasági összeomlás után nem építjük vissza a felesleges pontokat tartalmazó rendszereinket, hanem egyszerűbbre, élhetőbbre teremtjük az új világot.

Hogy Hajdu M MLM-et reklámozó bejegyzéseire is reagáljak, teljesen felesleges és energiapazarló dolog termékeket a kereskedelmi hálózatokon kívül forgalmazni, amikor ott vannak erre a bevált kereskedelmi csatornák. Ugyanazokat a termékeket, amelyeket most az MLM tagok hurcolnak egymásnak, miért ne lehetne megvenni a TESCO-ban?!

Másrészt, az MLM működőképessége egy kritika a mai kereskedők felé, hiszen itt kihagyják azt a pár nagy- és kiskereskedőt, akik annyi hasznot rátesznek a termékre, hogy egy MLM rendszerben ugyanabból 10-15 szint is megél.

Gondoljunk bele: Mi lenne, ha ezek mind elmennének valami termelő munkát végezni? Nem egymás elől próbálnák megszerezni a csodás üzleti lehetőségeket, hanem mindenki napi 4 órában termelne, egy kis csoport az elosztással és szervezéssel foglalkozna, a többi időben pedig pihennénk, töltekeznénk, élveznénk a jelenlétet!

Távoli utópia?