Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
én csak egy dolgot nem
2010. március 25. csütörtök, 6:57 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

én csak egy dolgot nem értek: mindig vita kerekedik az oldalon? Miért?

Ez is valami energia-játék, vagy hatalmi perpatvar?

Most senkinek sem címzem, csak hangosan gondolkodom, mi lehet ez?

Szerintem szálljunk magunkba: valóban olyan nyitottan fogadjuk mások szavait? Valóban nem ítélkezünk (jaj, a másik milyen hülye, mert ilyeneket ír) ? Valóban túlléptünk már az egós játszmákon, vagy még csak az elméletet tudjuk?

Én magamba szálltam, érdekes eredménnyel jöttem vissza: korántsem vagyok olyan nyitott, mint gondoltam, korántsem hagytam el az ítélkezés mocsarát, és még mindig az Egóm kereteit akarom élni.

Ezen változtattnom kell: nagyobb szégyen ha az ember tudja, hogyan kellene élnie, de helyette nem teszi Életévé a gyönyörű felismeréseket/elveket.

Könnyedén takaróztam én is: nem vagyok hibátlan, ezért nem vagyok szerzetes, majd ha az leszek, akkor kiáltsák rám a "hibáimat".

Nem tettem mást, csak hárítottam. Mit akarok? Milyen szerepet játszom még mindig és vajon miért? Halogatásból, kényelemből, mert akkor nem kell mindig TUDATOSAN figyelnem. Mindig csak álomkép marad viszont így az a szemlélet, amit a szerzetesek élnek. Ma kell tennem érte. Ma. Ami megy azon túllépni, ami még nem, elfogadni, majd szüntelen újra-újra nekiveselkedni.

Nagyon jó, hogy felerősödött a környezetemben a hibáimra világítás: ahol még igazán nem vagyok "Buddhista", azonnal közlik velem. Ma már nem támadok, csapok, magyarázkodok, hanem csak mosolyogva magam elé nézek, és bevallom, igen, nem tévednek.

És Ti? Hogy látjátok ezt? Azt hiszem nyitok erről egy blogot: miért van szükség a hadakozásra?