Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Hol van Isten?
2009. január 10. szombat, 19:42 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Egyes vallások ugyan önző hatalmi érdekből megpróbálják kisajátítani Istent és a Vele való kommunikációt, de hidd el, a vallásokon keresztüli megtapasztalás sokkal nehezebb, mintha Te keresed őszintén a Teremtőt.

Ezen, évszázadok óta tartó lélekelnyomó manipuláció hatása az, hogy sokan Hozzád hasonlóan gondolkodnak az Abszolútról: "Bár nem vagyok keresztény, de hiszek egy magasabb hatalom létében."
Nem a keresztények kiváltsága a hit, vagy Isten tudása, és a templomba járás sem szükséges hozzá. Egyedül Te kellesz, a szíved megnyitása és az igaz keresés, kutakodás Isten után!

A keresztények megpróbálják Jézust oly mértékben Isten mellé társítani, hogy nélküle el se tudjuk képzelni az Urat, ezzel is egyedivé téve vallásukat, megkülönböztetve a többi hitrendszertől.
Ahogy tájékozódtál a többi vallásról, láthattad, hogy nekik is meg vannak a maguk szentjei, megváltói és csodatevői, de ők nem próbálják elnyomni a többi hitet, nem helyezik a sajátjukat a többi fölé ilyen erőszakosan.
Ez csak a furmányos és kapzsi európaiaknak jutott eszébe és sikeresen meg is valósították a vallásháborúik során.

Odafent vagy magunkban keressük Isten?

A lent-fent szemléletmódra azért volt szükség a vallások kezdete óta, mert a spirituális tapasztalatokkal nem rendelkező embereknek könnyebb volt így elmagyarázni Isten létét és helyét.
Viszont aki tapasztalta már Istent, az tudja, hogy egyetlen helyet sem tudna megnevezni, ahol ott van Isten, inkább mondaná azt, hogy mindenütt ott van, de érzi, hogy ez a válasz is sántít valamiért.

Az az ideológia, amely szerint a szívünkben vagy magunkban kell keresni, pedig ugyanúgy leegyszerűsíti Isten helyének megfogalmazását. Valójában a szívünk a saját lelkünk lakhelye és ha eljutunk magunkba, akkor kapcsolatba tudunk kerülni az Abszolúttal is. Ezért a szív az egy kapu, egy eszköz Isten felé, ezért szokták tévesen vagy leegyszerűsítve azt mondani, hogy ott van a szívünkben.

Csúnya példa, de olyan ez, mint amikor otthon vagy és átkiabálsz a szomszéd szobába, hogy gyertek gyermekeim ott van a tévében Halász Judit!
Természetesen a művésznő nincs ott, a tévé csak egy kapu, hogy megtapasztalhasd Őt tértől és időtől függetlenül.

Ezért ha a szíved nincs nyitva és úgy szeretnéd megtapasztalni Istent, az olyan, mintha úgy akarnád megnézni az esti mesét, hogy nem kapcsolod be a tévét!
A szívünk az az érzékszervünk, amellyel láthatjuk, hallhatjuk Istent és minden dolgok valódi természetét is.

"Isten veled - mondta a róka. - Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."