Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Egyoldalú kommunikáció
2009. január 10. szombat, 14:34 | zsuzsanya   Előzmény

Amióta behatóbban foglalkozom az önmegvalósítás kérdésével, azóta kezdtem el keresgélni a kapcsolatot a teremtővel. Bár nem vagyok keresztény, de hiszek egy magasabb hatalom létében. Olvastam a bibliai történeteket, megismertem a buddhizmus, iszlám, még a napistenhit tanait is, alapjaiban hasonló erkölcsi tanításokkal. Mivel nem nagyon szimpatikus egy fenn trónoló haragvó, nem megfelelő viselkedés esetén mindenféle büntetést kilátásba helyező Isten képe, nem is tudtam befogadni egyiket sem. Talán a taoizmus az, amivel legjobban megértem isten mibenlétét.
A lényeg, hogy a tanfolyamokon, melyeken eddig részt vettem, mindenhol Jézus segítségét kellett (volna) odaképzelnem, egy életcél meditációt pedig templomban. Mivel mereven elzárkóztam minden ilyen dologtól, mily meglepő, nem is sikerült soha kapcsolatba lépnem vele.
Mostanában már én is beszélek hozzá, elfogadtam az angyalokat is, bár kissé egyoldalú a "párbeszéd". Az is bezavart eddig, hogy egyesek szerint odafenn, mások szerint mi magunkban található Isten.
Ennek már nincs jelentősége. Számomra könnyebb, ha egyszerűen kihagyom a vallást az egészből.
Nyitott szívvel várom, hogy egyszer majd a választ én is meghallom.