Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
legyünk spirituálisak, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a forma
2010. március 14. vasárnap, 10:52 | HajduM   Előzmény

Látod látod :))

Beleestél a gondolkodás csapdájába :))
Arról folytatsz magaddal eszmecserét, hogy nekem milyen hiedelemrendszerem van? Ez visz bele a saját virtuális világodba. Nem bántásként mondom, nehogy félreértsd, csak jelzem, hogy miközben az én szemem szálkáit piszkálgatod, ne feledkezz meg a saját látásod helyreállításáról sem.

Az mondom éppen, hogy nincs idő. Azt mondom éppen, hogy ha eleje és vége lenne, akkor időkeretbe kellene zárni a dolgot. De a végtelent nem lehet időkeretbe zárni.

"végtelent tudod érzékelni kiterjesztésében "
Ha a végtelennek lenne kiterjedése, akkor lenne kerete, kezdete, vége, oldala, formája.
Én úgy látom, hogy a végtelen, az nem egy kiterjedés, ahogy mi elképzelni tudjuk, mert hiszen már a szó maga is korlátok közé zárja, azt sugallva, hogy a végtelenségnek valamiféle korlátozottsága lehet. Nem lehet.

Egy dolog viszont fontos, hogy ne szálljunk el annyira a fellegekben. Itt a földnek nevezett helyen ebben a formában, amiben vagyunk kell működnünk, ameddig működünk. Ennek a létformának, is vannak működési feltételei. Aludni, enni, inni, szaporodni kell. Megvan a működésünk infrastruktúrája, erről gondoskodnunk kell. Ezért élünk házakba, állítunk elő dolgokat, amiket másokkal csereberélünk, vagy pénzt adunk érte. Tehát ebben a létformában, ebben a létszakaszban, is működnünk kell, és tudásokat, formai tudásokat megszerezni, amik lehetővé teszik az egymással történő harmonikus együttműködésünket.
Ebben a létformában, az egó dominál, amely bizony sokféle hiedelemrendszert, elképzelést és problémát állít elő az ember számára, hogy megfelelőképpen le legyen foglalva az ember energiája, és lehetőleg ne ébredjen tudatára annak, hogy ő valójában, nem azonos azzal a formával, amelyben éppen korlátozva létezik.

Tehát fontosnak tartom, hogy bár tudatában legyünk valódi kilétünknek, de tudatában kell lennünk annak is, hogy ebben a testben maradunk fenn, amíg itt vagyunk. El kell ezt fogadni, tisztában kell leni azzal, hogy oka és célja van az itt létünknek, és el kell fogadnunk, hogy az célja és oka van, annak, hogy olyan formában, testben vagyunk, amilyenben vagyunk. És lám csak ezen a Norbi Update sem segít. A sok súlyprobléma éppen a rossz irányú gondolkodás miatt okoz rengeteg problémát azoknak, akiknek ez probléma.

A fogyókúrákat, mindenképpen egy pszichés felkészítéssel és az önmagunkról alkotott kép eldobásával kellene kezdeni. Megláttatni velük, azt, hogy a forma amit ezen a világon kaptak aligha változik. Ezt még egy rossz irányú gondolkodással tetézni, valóban egész életen át tartó kínlódást jelenthet azoknak, aki a formájukat nem képesek elfogadni olyannak amilyen.

Tehát legyünk spirituálisak, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a formavilágot sem.

A gondolkodással, nem oldjuk meg a problémákat. A gondolkodással teremtjük őket.
Eckhart Tolle.