Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Hogy szeretni fognak-e?
2010. március 13. szombat, 20:35 | Látogató   Előzmény

Hogy szeretni fognak-e? Akiknek tényleg fontos vagy, azok biztosan örülnek annak, ami neked jó, ha meg nem, akkor már igy is sok időt pazaroltál rájuk.
Változni? ha te is úgy érzed, és tényleg a javadra szolgál, akkor érdemes nekifogni, de akkor haladéktalanul...! Pl. a barátnőm elhatározta, hogy lemond a dohányzásról. Meglepett ezzel, pedig rég próbáltam az ötletet sugallni neki, de mielőtt örülni kezdtem volna, objektiven rákérdeztem: "Biztos, hogy van rá elég okod és elszántságod? Különben nem fog menni." Ő felsorolta ezeket... azóta fél éve nem dohányzik. Ne másokért, önmagadért tedd meg, de először gondold végig. Nem hiszek abban hogy valaki lehet 'más ember', én legalábbis biztosan nem tudnék annyit változni, abban viszont igen, hogy az ember elindul a saját útvonalán, amire majd vissza tud térni bármilyen környezeti hatás ellenére is, elsősorban a saját alapelveit követve, belső indittatásra (és nem külső befolyás hatására).
Én is szeretnék pár dologban változni, ami a legfontosabb: határozottabbá válni, magabiztosabbá és kevésbé megértővé, mert sajnos ezzel neha visszaélnek az emberek.