Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Nagyon nehéz dolog, ha
2010. március 10. szerda, 11:33 | szildiko1

Nagyon nehéz dolog, ha valaki ilyen rövid idő alatt két szeretett embert is elveszít! Jó lenne valami bíztatót mondani, de az az igazság, hogy ilyenkor az élők lelkéből is meghal egy rész. És nézzünk szembe a tényekkel, lehet, hogy idővel könnyebb elfogadni szeretteink halálát, ugyanakkor mindig hiányozni fognak. És ezt a hiányt senki és semmi nem tudja pótolni.
Azok a családtagok akik előttünk érkeztek, hamarabb mennek is el. Fáj ugyan, de ez a természet rendje. Nehezebb azt tudomásul venni, amikor a gyermekünk hagyja el az életet. Az embernek ilyenkor bűntudata van,: ha ezt csináltam volna, vagy azt, akkor talán még most is élne. Sajnos ez a bűntudat sem segít azon, hogy szerettünk visszatérjen.
Elisabeth Kübler-Ross megfigyelési szerint a gyászfolyamatnak 5 fázisa van. 1,Tagadás, 2, Harag, 3, Alkudozás, 4, Depresszió, 5, Elfogadás. Ha valaki minden fázison keresztül ment, és eljut az ötödikig, akkor tud tovább teljes életet élni.
Minden élő ember előbb-utóbb szembesül a halállal. Az élet és a halál kéz a kézben együtt járnak. Már a fogantatás pillanatában.
A halál elfogadása minden ember KIEMELKEDŐ feladata.
(Sajnos)