Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
válasz a válaszra :-)
2009. január 07. szerda, 12:14 | zrakosred   Előzmény

kedves balage, köszönöm a válaszod, még egyszer. olvastam, olvastam, s éreztem, hogy igazad van. egyetlen egy érzés nem múlt el bennem csupán, de ezt nagyon nehezen tudom szóba önteni.
valami oka van annak, hogy ez van velem évtizedeken át, s annak is, hogy az alapprobléma és a viszonyom hozzá nem változik, hogy nem oldottam meg, pedig életem legnagyobb szenvedését jelenti. én nem érzem magam gyengének, holott nem vagyok kitartó, de nem az erőm fogy el. olyasmi ez, mint amikor az ember fél lábú, s mégis újra és újra nekikezd, hogy táncost, futót, távolugrót faragjon magából, küzd-inog-fölborul, küzd-inod-fölborul.

balage, a "másik lábam keresem". :-) azt, amelyiket önfegyelemmel (is) megtalálhatom, s ha meglesz, az önfegyelmem támaszkodhat rá biztonsággal. hiszen te is azt írtad: "szerencsére megtaláltad jézus igazságát". ez szerintem ugyanaz az az igény.

a gyökere egyébként a két általam elmondott folyamatnak bennem ugyanaz. s én ezt szeretném megtalálni, vagy valami olyan tapasztalást szerezni, hogy ezt gyógyítsam magamban. ehhez persze mindenképp az egyik út az, amit írtál a mértékletességről.

ezt a mondatodat ideemelem:

"Én azt tanácsolom, hogy légy úrrá a belső viharaidon. Légy józanabb gondolkodású. Leplezd le az üres, szalmalángszerű fellángolásokat, és ne azok irányítsanak! Döntsd el, hogy mi az (vagy mik azok), amiért (vagy amikért) kitartóan tudsz dolgozni, és a többi lehetőségről mondj le."

az én tervem épp ezt a szándékot fedi le. lehet, hogy ez egyszerű önfegyelem kérdése. de félek, megértés, megismerés nélkül az önfegyelem kudarcra van ítélve. mit fegyelmezzek? az álmaimat? a kitartásomat? az iszonyú sokfelé szenvedéllyel forduló érdeklődésemet? használjam az önfegyelmet önkorlátozásra? igen. de nem ez a cél. ez az eszköz. az egyik, azt hiszem. engem az érdekel, amit ha ezt és mást is megteszek, megtapasztalok, fölismerek. azt hiszem, az lesz olyan látás féle lesz, amire lehet támaszkodni. s ami az önfegyelmemet is megtámogatja.

s van itt még valami. a megvalósítás módja. hogy ne sziszifusz küzdelem legyen. ehhez is kell a folytonos megismerés, s talán más emberek ismeretei, akik előbbre vannak mint én, tisztábban látnak.
amit írtál, megfogadom. köszönöm neked.
zrakosred