Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Tükör
2009. január 07. szerda, 11:08 | felady   Előzmény

Kedves Veronika,
ez a mondat asszem talán mindent elmond Neked is :

...mert minden, ami vagy, s körülötted van - Te teremted!...

már nem tudom kitől hallottam, nincs is jelentősége, mert amióta tudom, igyekszem eszerint tenni, lenni, élni...

azt írod, ..." ő nem elég jó nekem"... kérdezlek: mihez képest kell egy embernek jónak, mégjobbnak, vagy bárminek lennie? ki a mérce?

Egyszer, ha majd lesz kedved, csak játékból tedd meg kérlek, hogy , mindent, amit a másikban kifogásolsz, vizsgálj meg magadban is... én teszem? én adom? én milyen vagyok ebben a szituban?
Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy úgy nézz ebbe a tükörbe bele, hogy a valódi arcod lásd benne, vagyis légy őszinte magaddal; és ekkor kezdődhet el egy út - önmagad megismerése és elfogadása felé.

...dehiszen éppen azt teszitek egymással - a tanítás ugyanis akkor ér valamit, ha mindketten tanultok egymástól. Mindezekkel tanulsz - ha észreveszed a másikban ami Neked nem tetszik, akkor azzal Neked van dolgod - különben nem zavarna; kegyes a Teremtő, mindig a legmegfelelőbb tanítót sodorja mellénk, éppen azt, akitől abban az élethelyzetben a legjobban tanulhatunk.
Ha meglátod ebben a kapcsolatban, amit Neked kell megtanulnod belőle, máris továbbléptél. Ezt viszont Neked kell meglátnod; s ha most még elutasítod, akkor valószínű csak kilépsz ebből a kapcsolatból -és nagy valószínűséggel ugyanilyen vagy hasonló szituba keveredsz - mert nem tanultad meg a "leckét" :)

Minden embernek a saját útját kell járnia...gondolom Te sem szeretnéd, ha még egy ugyanilyen Veronika lenne...miért lenne az jó, ha egy ember a Te elképzeléseid szerinti utat járná?

Volt egy tanítóm, aki azt mondta: tulajdonképpen mindegy, kivel élünk, ha önmagunkkal nem vagyunk rendben.

Őszinte szeretettel kívánom, teremtsd meg Önmagad :)