Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Válasz
2009. január 07. szerda, 0:29 | Balage (útkereső)   Előzmény

Kedves Zrakosred!
Én ugyan nem vagyok Sanyi, csak egy "mániákus álmodozó". A hivatásoddal kapcsolatban szeretnék reagálni. A soraidban magamra ismertem. Úgy gondolom rettegsz attól, hogy lemaradsz valamiről, hogy nem élsz teljes életet, és hajlamos vagy a szélsőségek üldözésére.
Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én a negatív szélsőségeket is kerestem magamban (befelé fordulás, depresszió), mert úgy gondoltam, hogy aki a mélypontot elviseli az legyőzhetetlenné válik.
Az álmodozó mindig egyedül érzi magát, tovatűnő ábrándokat kerget, melyeket szent eszmének tart, de hamar csalódás éri. A valóság mindig más.
Régen én is az okokat kerestem, felkavartam a múltamat a "nagy traumákat" keresve, ekkor kezdtem okolni a környezetemet. Szerencsére megtanultam Jézus igazságát, aki valami olyasmit mondott, hogy akinek az eke szarván a keze, az ne nézzen hátra.
Rájöttem, hogy egyszerűen csak gyenge vagyok, és nincs kitartásom. Tudom, hogy bármibe kezdek, ha túl sokat várok, már régen rossz. Semmi sincs ingyen. A spiritualitás sem. Nincs "megfelelő" irányzat, megfelelő technika vagy tanfolyam, ami gyorsan hat. Csak hosszú, kitartó munka van. Rájöttem, hogy nem baj, ha az ember elesik (sőt furcsa lenne, ha ez nem következne be), ha miután feláll ugyanarra indul tovább (max. 5°-os irányváltás:)). Így legalább jut valahová.
Nem lehet jól vagy rosszul élni, legfeljebb máshogyan, de amit az ember nyer a réven, azt elveszíti a vámon.
Én azt tanácsolom, hogy légy úrrá a belső viharaidon. Légy józanabb gondolkodású. Leplezd le az üres, szalmalángszerű fellángolásokat, és ne azok irányítsanak! Döntsd el, hogy mi az (vagy mik azok), amiért (vagy amikért) kitartóan tudsz dolgozni, és a többi lehetőségről mondj le. Ne szenvedéllyel küzdj, mert elégsz. Légy mértékletes, fogd vissza az indulataidat, próbáld optimálisra hangolni őket! Ne rohanj csak sétálj! Nehogy azt hidd, hogy bárki más bőrében jobban éreznéd magad!
Mostanában mindig azt mondom magamnak, hogy nincs más dolgom az életben, csak minden helyzetben megőrizni a nyugalmamat.
Üdv:
Balage