Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Megváltoztam az utóbbi több mint egy évben és magammal
2010. március 05. péntek, 12:26 | Kavics22   Előzmény

Megváltoztam az utóbbi több mint egy évben és magammal zúdítottam a nyakamba a lavinát, még sem tudtam megállni. Egyszerre kívántam és rettegtem tőle, hol az egyik volt erősebb, hol a másik. Pokoli érzés, amikor a régi küzd benned az újjal és hol az egyik éned röhög a képedbe, hol a másik. Elvesztettem a biztonság érzését, talán ez volt a legnagyobb félelmem, a nem tartozás sehová.

Változni muszáj, mert előbb-utóbb kinövöd önmagad, mint a kígyó a bőrét. Hol itt fog szorítani, hol ott, bármennyire húzódozol, meg kell tenni. Az azért nem mindegy, hogy felkészülten, önszántadból teszed-e, vagy külső, kényszerítő, "véletlen" körülmény hatására. Mármint a felvállalás, az erő szempontjából nem mindegy, mert a végső eredmény már lehet ugyanolyan jó vagy rossz. A jóban elvagy egy darabig, de idővel unalmassá, megszokottá válik, kibújik belőled a változás igénye. És minden kezdődik elölről............, csak az intenzitás változik. Ma még nem hiszek abban, hogy idővel könnyebb felvállalni a jelentős változásokat, engem igencsak próbára tett mindegyik, bár ez is lehet egyéniség kérdése.

Mindenki változik, mert a bennünket körülvevő világ erre kényszerít bennünket. Az nem mindegy, hogy a régi önmagadhoz képest mennyit kell(ene) és mennyit bírsz felvállalni. Itt is az egyensúly a lényeg, amit ha előre be tudnánk "lőni", nem is lenne olyan nehéz bevállalni a változásokat.