Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
szerény vélemény
2010. március 04. csütörtök, 21:31 | Doktorusz Anonymus (útkereső)

Mindenki folyamatosan változik. Csak az a kérdés, hogy mennyire. Mennyire vesszük fel a hétköznapi környezetből ránkragadni próbáló mocskot szennyet, és hogy mennyire találjuk meg az apró, mégis fantasztikus örömöket az életünkben. Szerintem a változás egyik legszügésgesebb eleme a motiváció. Mi lesz jobb ha megváltozok. Ezt egy viszonylag jó lelkiállapotú embernek, aki jól érzi magát az életében, nehéz megtennie, mivel fél, hogy a változás negatív irányba is elsülhet. Annak aki a padlón van, vagy nincs mit vesztenie, annak a legkönyebb változtatni. Csak az a kérdés hogy mennyi lelki ereje van még ahhoz hogy változtasson, mennyire szemléli erősebben a változással járó semleges dolgokat (megváltozok, de attól ez meg ez még úgyis ugyanaz marad, szóval nincs értelme).

Akik a padlón vannak, azoknak azt tudom tanácsolni, hogy menjenek ki a szabadba. Nézzenek körbe, és számolják össze hogy mennyi csodálatos dolog van az életben (a természettől kezdve a techonlógiákig, a gyerekek csillogó szemeit nézve). És ezeket a pozitívumokat csak pár perc alatt egyetlen egy helyen szedtük. Egész nap, az ilyen apró dolgokat keresgélve, csodálatossá tehetjük a napunkat.
Egy új hobbi is fantasztikus megoldás, jólérezzük magunkat, esetleg bizonyítsunk valamit magunknak, hogy tehetségesek vagyunk.

Itt a két kérdés az, hogy mennyire szükséges a változás, illetve mennyire van erőnk a változtatáshoz