Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A gyermekek
2010. március 03. szerda, 14:55 | szildiko1

Párkapcsolat után jöjjenek a gyerekek.:)
De előtte egy "gyermekbölcsesség"
"Én azért szeretnék gyereket, mert azután majd belőle is felnőtt lesz, megszeret valakit, és neki is lesz utódja. És ez így egy állandó körforgás, és az élet így soha nem áll meg. És ha meghalok, azért utánam is lesz valakiben egy kicsi belőlem.” (Barbara 13 éves)

A szülői szeretet

Mi tesz boldoggá egy gyermeket? Az, hogyha a szülei - mind a ketten - örülnek neki. Vajon hogyan valósul meg mindez? Úgy, hogy a gyermekben egymást tisztelik és szeretik, illetve egymásnak örülnek benne.
A szeretetről sokat beszélünk. Mikor mutatkozik meg azonban előttünk teljes szépségében? Akkor, amikor a partnerünknek örülünk - maradéktalanul - és amikor a gyermekünknek örülünk - ugyancsak maradéktalanul.
A szülői szeretet azt jelenti, hogy azt a hatalmat, amelyet a szülők - legfőként és egészen rendkívüli mértékben az édesanyák, miközben oly hosszú ideig a babával szimbiózisban élnek - a gyermekükkel való viszonyukban megtapasztalnak, mindketten megbízatásként élik meg. Nem a saját céljaikra használják, hanem egy időre a gyermek szolgálatába állítják. Mind a gyermek, mind pedig a szülők szabadabbak így, lehetőségük nyílik arra, hogy igazán a saját útjukat járják, hogy örömmel fogadják a sorsukat és ilyeténképpen egymást elengedjék annyira, amennyire szükséges.

A nehézségekkel küzdő gyermekek

Sok nehézséget okoz a gyermekeknek az az elképzelés, miszerint lehetséges, illetve megengedhető, hogy ők magukra vállaljanak valamit a szüleik vagy egyéb felmenőik helyett. Ez a vélekedés szűnni nem akaró problémákat eredményez a számukra és bizonyos módon a szülők számára is. Ahhoz, hogy mindezt megértsük, tudnunk kell egyet s mást a lelkiismeret eltérő fajtái közötti különbségről.