Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
„Gyónjam meg a félrelépésemet?": Sascha II.rész
2010. február 28. vasárnap, 10:40 | szildiko1   Előzmény

Saschával legközelebb néhány hónap múlva találkoztam, egy csoportos családfelállításon, amelyre a feleségével együtt jött el! A nő közben megismerkedett a rendszerszemléletű terápia alapelveivel, és arra a döntésre jutott, hogy szembenéz a problémáival. Ekkor még nem tudtam, hogy Sascha az egyszemélyes terápia után nem sokkal valóban szakított a barátnőjével.
A feleség tudattalanul, lelki síkon természetesen tudomást szerzett minderről, bár nem sejtette, hogy a férje mellette döntött, és szakított a szeretőjével! Elgondolkodhatunk rajta, hogy Sascha gesztusa, amellyel bizonyságot tett a megbízhatóságáról, és kiállt a házassága mellett, előremozdító erőt jelentett-e az események alakulása szempontjából. Sokéves terápiás tapasztalatom azonban azt mutatja, hogy ilyen esetekben a társ lelke gyakran pozitívan reagál, és kész arra, hogy saját maga is megtegye a fejlődéshez szükséges lépéseket.
Vajon hogyan alakult volna a történet, ha Sascha úgy döntött volna, hogy a szeretőjét választja, és kivárja, hogy a felesége hajlandó-e szembenézni a problémáival? Ezt a hozzáállást a lélek elítélte volna. Pedig a legtöbb ember így gondolkozik, és így is cselekszik! Gyakran csakis azért mennek tönkre a házasságok, mert egyik fél sem hajlandó teljes egészében vállalni ezt a kockázatot. Ám újra és újra bebizonyosodik, hogy éppen ez a jó párkapcsolat titka!