Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
Gőg és Magőg fia vagyok én
2010. február 25. csütörtök, 14:30 | jaguar

Amúgy ez a Gőg + az Alázathiány szerintem természetes velejárója lehet a spirituális fejlődésnek. Sokaknál figyelni itt az oldalon is, ha valaki próbál rávilágítani egy esetleges vakfoltjára (lehet hogy tévesen, lehet hogy nem), de mindenképpen sosem az az első reakció, hogy első lépésként elgondolkozzanak, vajon van-e, lehet-e valóságalapja.. Hanem egyből mint egy politikus megmagyarázzák a dolgot, kitérő választ adva, csak a saját szemszögükre koncentrálva.

A gőg kérdés meg hogy felszínre jött nálad és zavar (olyannyira hogy pl egyes embereknél mindent arra próbálsz kivetíteni és néha csúnyán melléfogsz, félreérted a szitut emiatt a szűrő miatt teljesen (és abból a - lehet hogy fontos - mondandóból meg semmi nem jön át közben)), az valszeg azért van, mert már te is kezdesz beleesni a csapdába.

Én pl az elmúlt 1-2 hétben folyamatosan kapom az életben ezeket a leckéket, hogy egyrészt alázatranevelés, meg hogy meghallgassak mindenkit, mert bármikor elcsurranthat egy olyan megjegyzést, mondatot, ami akkor és ott beüthet nekem durván önismeretileg.