Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Kedves Ildikó ! Én nem hiszem, hogy ezzel a mondattal meg lehet
2010. február 25. csütörtök, 12:01 | Kavics22   Előzmény

Kedves Ildikó !

Én nem hiszem, hogy ezzel a mondattal meg lehet nyugtatni a partnert : „Elkövettem ellened valamit. Viselem a következményeit. Sajnálom az ezzel neked okozott fájdalmat."
Akkor már jobb ha csendben marad, vagy elmondja az igazat. Ez olyan se hideg, se meleg cselekedet, tudja a másik, hogy valamit elkövettek ellene, ezen rágódik és gyártja az elméleteket. Bár nem tudom biztosan, de a következő kérdés a partnertől az lehet: vajon mit követtél el, tisztelj meg a bizalmaddal és mondd el ! Innen aztán merre tovább ?

Ha elmondja a félrelépést, megrendül a bizalom, amit tapasztalatom szerint a legnehezebb visszaállítani. Ugyanakkor legalább kimozdítja a kapcsolatot valamilyen irányba, mert hogy nem működik optimálisan, az biztos.
Az elhallgatást sem tudom teljes mértékben elítélni, mert lehetnek olyan szituációk egy hosszú párkapcsolatban, amikor érzelmileg távolabb kerülnek egymástól a párok és nagy a kísértés a félrelépésre. Ilyenkor szokott "csak úgy" bekövetkezni a kedvező alkalom, amit vagy nagyon megbánnak, hogy nem használták ki, vagy kihasználják és rájönnek, mégiscsak a párom az igazi. És itt a felelősség kérdése, ha meggyónom otthon, teljesen tönkreteszem a házasságom ? Nehéz döntés, azt hiszem.