Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia „csaesz”! Tegnap este fél 10 körül átkapcsoltam Comedy
2010. február 25. csütörtök, 11:26 | szildiko1   Előzmény

Szia „csaesz”!

Tegnap este fél 10 körül átkapcsoltam Comedy Central-ra, és ott a Dharma és Greg című „limonádé” X-dik részét sugározták éppen. Az aktuális történet arról szólt, hogy Dharma érettségire készült, és nagyon vonzónak találta az egyik tanárát, Olyannyira, hogy annak érdekében, hogy a tanára volt feleségét féltékenyé tegye, megcsókolta a férfit. Persze erős bűntudata lett, hiszen Greget, a férjét szerette. Anyósával, akivel elég jóban voltak, a következő párbeszéd zajlott le. (Nem szószerinti!)
Dharma: Megmondom Gregnek, hogy mi történt.
Anyós: Azért, hogy megkönnyebbülj, és a másiknak fájdalmat okozz?
Dharma: Akkor egész életemben hordoznom kell ezt a bűntudatot?
Anyós: Igen. Ez a szeretet.

Az én meglátásom szerint a lényeg azon van, ha valaki azért akarja elmondani a félrelépését, hogy megkönnyebbüljön! Ennek az a hatása, hogy vége a kapcsolatnak.

Teljesen egyetértek azzal, hogy az ember felelős azért ami történik vele. És azért is felelős, hogy milyen problémát milyen eszközzel akar megoldani!

Ebben a helyzetben a volt férjem nem akart elválni, még 3-4 évig együtt voltunk. Neki könnyebb volt rám hagyni a döntést, és az a megfigyelésem, hogy a férfiak nagy része ilyen. Bár nem ismerek minden férfit…:-)

A lényeg, hogy ha nem akarom a kapcsolatot befejezni, akkor (talán) felesleges „meggyónni” (bár az is tény, hogy igen megalázó, ha mindenki tud róla, hogy megcsalnak valakit, csak az érintett nem :-( ) ha viszont azt akarom, hogy vége legyen, azt a megcsalás elárulása nélkül is el tudom érni.
Azt viszont hozzáteszem, hogy nem lehet szabályokat alkotni erre az esetre.