Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Leírom mit találtam egy képnél...angolul van, mint látható
2010. február 24. szerda, 21:16 | Nitor (útkereső)

Leírom mit találtam egy képnél...angolul van, mint látható alant, s én nem szeretném lefordítani, nehogy aztán ne legyek pontos. Azt nagyon nehezen tudnám elfogadni;)
Lényeg a lényeg, megkérem a nálamnál jobban tudókat hogy helyezzék át a szavak jelentését szép magyar anyanyelvünkre (igen, ez felhívás táncra. :), hogy mindenki élvezhesse és töltekezhessen belőle. )

Szóval a Namaste kifejezés mellett ezt találtam:
"I honor the place in you in which the entire universe dwells.
I honor the place in you which is of love, of truth, of light and of peace,
When you are in that place in you and I am in that place in me, we are one."

Hát ez az én olvasatomban maga az egység élmény, mikor elérsz arra a pontra, hogy minden és mindenki egy veled, mikor úgy érzed, mindenkit elfogadsz, és szinte kiárad a belső energiád és egyesül az összes többi(eké)vel, mikor úgy érzed, mindenkit szeretsz - erőlködés nélkül, csak úgy, "magától", természetesen...
Szerintem, amikor a Namaste-val köszöntesz valakit, azt a teremtő, mindenható, szeretet-és hálateljes belső ént tiszteled meg benne (és magadban), aki valójában mindig is benned és a körülötted élőkben volt. (Függetlenül attól, hogy éppen mennyire is nyilvánul jelenedben - gondolataidban, szavaidban vagy tetteidben ez a belső erő.Lényeg, hogy ez mindig velünk van, bennünk van, csak érte kell nyúlnunk s azt hiszem ezt úgy a legkönnyebb, ha először képessé válunk elfogadni azt, amiben vagyunk. Ez a kapu, a többi szinte megy magától).
Azt hiszem, a Namaste kifejezés azért is szép, mert nem csak a belső "isteni" lényt tiszteled meg a másikban, hanem azt az egységet azt a mi érzést is megtiszteled, amiből mind fakadtunk és amibe mindig bele is tartozunk, tartoztunk.

Tudom, hogy kicsit átcsengnek a sorok az elfogadásos topic-ba - ami egyébként rendkívüli! - de valahogy mégis úgy éreztem, hozzátartozik ehhez is.

Csodálatos éjt és még szebb holnapot kívánok Mindenkinek!

Nitor