Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Sosem leszünk már azok akik tegnap,5 éve,ma itt -most .Nem az fo
2010. február 21. vasárnap, 22:14 | Névtelen (útkereső)

Sosem leszünk már azok akik tegnap,5 éve,ma itt -most .Nem az fog érdekelni már,nem az vonz,mást szeretünk, másképp öltözünk ,és lelkünkben,szívünkben,ismereteinkbe is bővelkedünk ahogy a látóterünk is kitágul,beengedünk és befogadunk olyan dolgokat ,amiket,akiket az elött nem .

10 éve én is ilyen voltam, bántott ez- az az ember ,idegesített ,bosszantott,kerűltem,szúrta a szemem.
Miért úgy él,azt teszi ami szerinte rossz helytelen ,utáltam,kerültek,kritizáltam,megvettem és különbözőnek. Makulátlanul erényesnek,jónak hittem magam.
Igyekeztem úgy élni,tenni,cselekedni.Sok jót adni,tenni áldozni az életem,időm és pénzem,szertetemből másoknak.Ne nem voltam jó.Kit mire használ Isten ,ugye,nem tudni.
Aztán az élet olyan helyzeteket teremtett és oda sodort, hogy megismerjem őket együtt éljek,lakjak, dolgozzak,tanuljak velük,rájuk szoruljanak,segítsenek ,hiába nem akartam ,és már tudom , nem a szín,a fajta,nyelv ,a cimke, besorolás ,küllem ,kor számít,ki miből,hogy él ,élt s fog,hanem a lélek minősége,emberség,becsület, szeretet, tisztesség,hála,jóság,érzések,emberség van -e benne .

Mindenkit próbára tesz az élet ,ne mond hogy te aztán nem és soha.Egy ismerősöm utálta romákat,négerek,melegeket, kákat, volt sitteseket, és nem is tudta nem gondolta volna hogy azok között dolgozott már 4 éve ,és meg kellett ismerje,megtanulja a leckét, változzon és változtasson.
Sok sorsot és történetet ismert meg.

A válása után hajléktalan szállóra,utcára , kerűlt .Koldult ,hol takarított,utcát söpört ,hol parkölőrnek állt.
Ránéztem Pesten és szutykos volt a keze a ruhája,az arca volt .Erős rossz szaga volt.Ránéztem.Te vagy az ,kérdeztem ? Nem-tagadta nem akart emlékezni,mesélni.
A barátai egy volt Mérnök-tanár pár , lomiztak,hajléktalan volt .
Ott akkor átértékeltem az életem,a vant, mi mindenért lehetek hálás. Jó , hogy kimaradtak,nem lett meg,nem úgy lett ,áldom ,még a rosszat is,hogy lekéstem aznap a buszt, hogy nem vetek fel abba suliba ,hogy nem az lett a párom,férjem,gyerekeim apja ,hogy nem kaptam meg azt az állást ,és nem én kaptam meg a tehetségdöntős versenyen ,vidéken a díjat ,hanem a Tóth Verra.

Nem bántam ,hogy nem lettem modell,színész és énekesnő, gyerekfejjel házas,anyuka,elvált .Az élet tucat csalódás,fájdalom és rossztól megkímélt.éveket sajnáltam,bántam, ettem magam miattuk.Kamaszként optimistán,céltiudatosan sok időt,áldozat,munkát,pénzt lemondástm,magamtól megvonást öltem ezekbe ,persze hogy mérges voltam.
Szidtam mindenkit ,örültem, hogy nem lettem tanár,jogász,rendőr ,pincérnő,szobalány,művész ,ápolónő,doktornő ,riporter, újságírónő, színésznő , mert ez a pálya sem az, beleláthattam a mocskos eltitkolt zugaiba amik nem tetszettek ,nem kellettek.

Az ital,a fiúk adóssága, kaszinó és ingatlanmaffia küldte őket a sokból a padlóra,a jóhiszeműség gazdagodás hite és vágya.6 és fél kegyetlen,és nehéz embert próbáló év után, talpra állt ,vissza verekedte magát ,felküzdötte lentről ,a semmiből !
Vannak vászonra született és könyvekbe termett igaz sztoryk ,sorsok az ismerőseink köréből amik meghatóak, és szépek,vannak szomorúak,de abból se tudni , mi lesz még,mi lehet és ki ,5 ,akár 15,akár 25 év múlva.igazgató, miniszter, milliárdos,örököl,.nyer, olajmágnás ???
KI tudja ?

Így kell bánni mindenkivel, így ránézni az elmúlt és mai eseményeire,életére,ő rá,és nem szabad senkit adatok,elmondottak,halottak,a munkája,múltja,körülményei,külseje ,iskolázottsága,neme,kora,bőrszíne,rangja és vagyona ,hova tartozása,identitása,vallási nézetei és szokásai,alapján besorolni.
Istennek csak ennyi,ma fent ,holnap talán lent.
Hullanak a fejek,nagyok,kicsiké, posztok, milliókból, munkás állásokból.

Ez tanulságos,egybe ,csodálatra méltó.Erőt adott és hitet,bátorságot hogy a leg reménytelenebb helyzetekben is van kiút, ki lehet jönni ,jól.
Ma felnézek rá amiket megélt,kibírt és végigcsinált,láttam és ismerte és tisztelem értük, le a kalappal.
Talán 50,100 másik ember az elején feladja,belebetegszik,meghal megbetegszik ,felköti magát,rossz útra tér alkohol,drog,gyógyszer ,ital, rablás,betörés,gyilkosság hasonlókban.

" Van mikor azért kell leesnünk, padlót fognunk, hogy felvegyünk onnét valamit .S ez is az út a sorsunk része.Így jó ha mások rossznak is látják,értékelik félnek tőle, kitaszítják."

Volt akit egy baleset,betegség levették a lábát hozott össze a késöbbi szerelme,hivatásával,találta meg az ideális társat,otthont és közösséget.Hálás érte és boldog.

Ez is egy megközelítés.
Honnét lehet tudni akkor mi a jó,mi a rossz,ki a jó és ki nem, és ki-mi az értékes,ki-mi nem az .
KÍNAI TANMESE ,ajánlom elolvasni.Erről szól.

Legyen az lecke,tapasztalat,tanulás,tudás,ötlet,ihlet ,szeretet,jobb jellem ,emberség,megértés együttérzés.mára sikeres vállalkozó Dániában,hol Angliában él,újra házas,gyereke van és könyvet írt belőle,nem felejtette el , nem szégyellte.Arra kért , ne segítsek és ne sajnáljam akkor.Neki kell megoldania, onnét kikerülnie ,mert maga miatt jutott oda ,mert hagyta,úgy akarta.

Ne ítélj , hogy ne ítéltess, mert olyan mértékkel ítéltetsz ! szól a fáma.
Mindent visszakapunk amit adtunk,tettünk ,mondtunk.A jót és rosszat is ,még ebbe az életben,létkörben itt .
karma-bumeráng
samszhara.létkerék, byron kerék,archaetipusok könyve.dharma ,13 maya baktár
Ez akkor is így volt,van és lesz ,ha nem is hiszünk, hittünk benne .

Ne szólj meg senkit, ne nézz ,le ,te sem vagy jobb,több, különb ,inkább legyél megértőbb,elfogadóbb, szeretetteljesebb, nyitottabb,emberibb, odafigyelőbb !