Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fehercsongor képe
"ilyen esetben együtt maradHATnak"
2010. február 20. szombat, 18:11 | fehercsongor   Előzmény

ez olyan helybenhagyóan , megengedően hangzik . első olvasatban úgy értettem , hogy valamilyen fennsőséges erkölcsiség nevében írtad , de aztán rájöttem , hogy ők engedik meg ez esetben az együttmaradást egymásnak , maguknak : a kapcsolatuk más minőségű továbbéléseként .
"a párkapcsolat elsőbbséget élvez a szülői szereppel szemben " ez így kimondva nagyon tetszik , mert ezt megéltem én is , amikor elméleti szinten a feleségemmel való kapcsolatomat lényegibbnek tekintettem , mint a gyerekeimmel valót . A kapcsolatunk fáján a gyümölcsök az Ő képviselte ágon teremtek , és az én ágam csak támogatólag alácsavarodott .
a sors látszólagos fintora , hogy jóval hosszabb lehetőséget nyújt a másodlagosnak tekintett kapcsolatok kibontakoztatásához , mint amit fontosabbnak tartottam .
annak ellenére , hogy én ezt az oldalt gyakoroltam az életemben , nem tudom egy rossz szóval sem illetni azt aki a saját indíttatásai alapján a szülői szerepét tekinti a párkapcsolatához képest elsődlegesnek .
ugyanúgy féloldalas és torz lesz az élete ,de számára valószínűleg ez a megvalósítható teljesség kerete .
a megfelelő helyen és , - mértékben alkalmazott szerepek adják egy élet derűjét , összhangját. csak hajlamosak vagyunk a begyakorolt rutinjainkat erőszakolni kényelmességből , félelemből . üdvözlettel : felacsó